Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Актуальність змішаного навчання в закладах освіти та культури

Опубликовано 30.08.2022

30 серпня 2022 року директор Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Чернякова була запрошена на два заходи, в рамках проведення яких презентувала моделі змішаного навчання та розроблене Центром професійного розвитку положення про змішану форму навчання.

Пані Світлана о 10.00 на запрошення начальника відділу культури Прилуцької міської ради Катерини Мовчан взяла участь у конференції щодо організації роботи закладів культури м. Прилуки в умовах воєнного стану.

О 14.00 на запрошення начальника управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області Тетяни Маханькової взяла участь в онлайн- сесії освітян об’єднаних територіальних громад Чернігівського, Ніжинського та Прилуцького районів «Організація змішаного навчання в закладах загальної середньої освіти».

Під час свого виступу директорка Центру професійного розвитку визначила кроки запровадження змішаного навчання на основі нормативно-правових документів, ознайомила працівників закладів культури та освітян з чотирма основними моделями змішаного навчання: ротаційною, гнучкою, самостійного змішування та поглиблено віртуальною за класифікацією Стейкера та Хорна, яка групує дані моделі за основними навчальними характеристиками та базується на практичному досвіді, успішно впроваджується в США, країнах Латинської Америки, Африки і може розширюватися у майбутньому освітньому процесі в Україні.

Директорка також провела практикум «Створення Положення про змішану форму навчання», під час якого колеги могли отримати практичний досвід з розроблення нормативного документу.

Учасники обох заходів відзначили, що змішана форма навчання набирає обертів у зв’язку з оголошеним в Україні правовим режимом воєнного стану, враховуючи рекомендації Міністерства освіти і науки та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо організації освітнього процесу у закладах освіти та мистецьких школах з метою збереження життя і здоров’я дітей та працівників.

Враховуючи те, що на Чернігівщині зберігається загроза для життя та здоров’я мирних мешканців, по кілька разів на день оголошується повітряна тривога, багато територіальних громад за погодженням з військовими адміністраціями обирають для закладів освіти та культури саме змішану форму навчання, особливо в початкових класах закладів загальної середньої освіти та у мистецьких школах. 

Презентація «Як організувати навчання учнів за змішаною формою?»