Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Декадник професійної майстерності в НУШ (5 клас)

Опубликовано 15.09.2022

З 8 по 16 вересня 2022 року Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти м. Прилуки проводить декадник «Основні завдання шкільної команди педагогічних працівників в рамках реалізації Державного стандарту базової середньої освіти (5клас)», у якому беруть участь адміністрація ЗЗСО, практичний психолог, соціальний педагог, класний керівник 5 класу, вчитель початкових класів, який навчав даний 5 клас у початковій школі, вчителі-предметники, які викладають навчальні предмети в 5 класі.

Зустрічі працівників Центру із шкільними командами педагогічних працівників ЗЗСО проходять як в онлайн режимі (12.09.2022 року – ЗЗСО №№ 2, 5, 13), так і офлайн (08.09.2022 року – Ліцеї № 6, 10); 13.09.2022 року – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, 12). Заплановані зустрічі на 14.09.2022 зі шкільною командою ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9, на 15.09.2022 року – із ЗЗСО № 1, 14.

У програмі декадника працівники Центру опрацьовують із педагогами шкільних команд питання, що стосуються періоду адаптації до навчання в новій українській школі учнів 5-го класу та розглядають завдання, які повинна реалізувати шкільна команда педагогічних працівників в рамках реалізації Державного стандарту базової середньої освіти.

Психолог центру Ірина Огорілко консультувала педагогів з питань психологічних аспектів адаптації п’ятикласників до навчання у середній школі, наголосивши на формуванні комунікативної та соціальної компетентності у здобувачів освіти, адже саме на це нас орієнтують не лише Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти, а й саме сучасне життя.

У своєму виступі психолог Центру також акцентувала увагу педагогів на нововведеннях 2022-2023 навчального року – а саме рекомендаціях щодо проведення вчителями психологічних хвилинок, які допоможуть дітям упоратися зі стресом та його наслідками, відновити почуття безпеки, емоційно налаштуватися на урок, створити сприятливу атмосферу для плідної роботи.

Своєрідним вступом до окреслення директором Прилуцького Центру ПРПП Світланою Черняковою конкретних завдань та специфіки діяльності шкільних команд став викладений Іриною Огорілко матеріал про психологічне розуміння формування команди: які саме етапи необхідно пройти, щоб виконати усі поставлені завдання та досягти цілей.

Директор Центру Світлана Чернякова вкотре наголосила на автономії закладу освіти, академічній свободі та автономії вчителя нової української школи, який має право складати освітню програму, змінювати модельні навчальні програми, створювати власні; розробляти власну систему оцінювання та заохочення учнів, впроваджувати компетентнісний, особистісно орієнтований та діяльнісний підхід в організації освітнього процесу.

Директорка рекомендувала педагогам надавати перевагу дослідницьким, творчим, проблемно-пошуковим методам та колективній і груповій формі організації діяльності учнів; навела приклади проведення конкретних заходів в рамках реалізації педагогіки партнерства, яка є однією із рушійних сил НУШ; заповнення класного журналу та свідоцтва досягнень учнів 5 класу; надала рекомендації, як скласти план спостереження за станом сформованості навчальної діяльності здобувачів освіти, як створити в закладі освіти належне освітнє середовище.

В ході декадника чітко прослідковувались заклади, в яких уже створені і працюють шкільні команди педагогічних працівників та заклади, які тільки розпочали цей процес – такий необхідний для реалізації Державного стандарту базової середньої освіти. Таким закладам працівники Центру професійного розвитку з радістю допоможуть пришвидшити цей процес. Тож чекаємо на запити і раді будемо взяти участь у засіданнях шкільних команд.