Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Методична зустріч учасників професійної спільноти практичних психологів закладів дошкільної освіти

Опубликовано 15.09.2022

14 вересня 2022 року на базі ДНЗ КТ № 26 відбулося засідання психологічної вітальні «Джерело професійного зростання» для практичних психологів закладів дошкільної освіти.

Зустріч фахівців психологічної служби дошкілля проходила у форматі робочих панелей: інформаційно-методичної, дискусійної, практичної.

Психолог Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина Огорілко обговорила із практичними психологами нормативні документи щодо діяльності психологічної служби у системі освіти в 2022-2023 навчальному році. Особлива увага була приділена питанню планування, бо умови воєнного часу вимагають гнучкого підходу до організації усього освітнього процесу у закладах освіти.

Ірина Огорілко виступила у ролі модератора дискусійної панелі «Дорожня карта фахівців психологічної служби в умовах війни», в ході якої практичні психологи ЗДО піднімали питання щодо проведення розвивальних занять з дітьми з особливими освітніми потребами інклюзивних груп; проведення онлайн-консультувань та інформування щодо джерел консультування через електронні «Кабінети психолога» на сайтах закладів дошкільної освіти; про можливість/неможливість проведення психодіагностичної роботи з дошкільнятами.

З огляду на те, що важливим стає питання підвищення професійної компетентності фахівців психологічної служби у напрямі оволодіння сучасними технологіями психологічної допомоги в умовах воєнного часу, тижнем раніше практичні психологи Рибалка Ірина, Кошевчак Тетяна, Кириченко Тетяна, Денисенко Наталія, Каліш Ольга, Клугман Олена (ЗДО №№ 3, 4, 8, 11, 25, 26) на базі ЧОІППО імені К.Д. Ушинського пройшли онлайн навчальний курс за профілактичними програмами для дітей дошкільного віку «Безпечний простір» та «Навчіть дитину захищатися» та також отримали вибіркові матеріали програми «Діти та війна. Техніки зцілення». Враженнями від проходження даних курсів їх учасники поділилися в ході дискусійної панелі.

Практичну панель провела Олена Клугман, практичний психолог ДНЗ КТ № 26. Майстер-клас «Психологічна мозаїка» включав у себе ознайомлення з дидактичними матеріалами кабінету практичного психолога, презентацію власного блогу та ресурсний тренінг, який був побудований на арт-терапевтичних вправах. Учасники спільноти малювали сіллю, співали, виконували рухові вправи, створювали колаж «Наш ресурс» та отримували «передбачення» від психологині Олени Клугман.

Ресурсний тренінг на усі сто відсотків виконав свої завдання, адже остання офлайн зустріч фахівців психологічної служби дошкілля була ще у 20-х числах лютого. Творча обстановка, комфортні умови у колі своїх колег, філіжанка кави з цукеркою – це саме те, що має надихнути педагога на плідну роботу у сфері освіти, адже у кожного свій фронт і кожний на своєму робочому місці наближає нашу Перемогу. Усе буде Україна!