Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Методичний презентаційний онлайн меседж педагогів-організаторів

Опубликовано 15.06.2022

15 червня 2022 року консультантом Прилуцького Центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмилою Гапченко був проведений методичний презентаційний онлайн меседж педагогів-організаторів на тему «Сучасні виховні технології з формування лідерських якостей здобувачів освіти у суспільній діяльності учнівського самоврядування».

У теоретичній частині меседжу консультант детально охарактеризувала сучасні виховні технології (проєктні, ігрові, саморозвитку особистості, колективного творчого виховання та вирішення винахідницьких задач), а також опрацювала з педагогами  наказ МОН України від 06 червня 2022 року  №527   «Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України та визнання таким, що втратив чинність, наказу МОН України від 16.06.2015 №641».

Практична частина заходу розпочалася з презентації досвіду роботи  «Сучасні виховні технології з формування лідерських якостей здобувачів освіти у суспільній діяльності учнівського самоврядування», яку підготувала та провела педагог-організатор Прилуцької гімназії №5 імені В.А. Затолокіна  Алла Шаповал. Презентаційні матеріали розкрили суть демократичних засад учнівського шкільного  самоврядування, показали  сучасні вміння  учнівського «господарювання»  у навчальному закладі, його розвитку та співпраці на принципах партнерства, гласності, демократизму з педагогічним та батьківським колективом. Пані Алла презентувала цікаві авторські виховні проєкти.  До роботи меседжу долучилися  активні лідери учнівського самоврядування гімназії  Крістіна Бутко  та Катерина Рута, які ознайомили з процедурою та алгоритмами  гімназійних виборів президента УДР та розповіли  про роботу  лідерів учнівського самоврядування  у проєктах  «Спільно Сильно: шкільний тиждень активізму», «Демократична школа».

На завершенні заходу педагоги  заочно подякували нашим українським воїнам-захисникам за можливість зустрічі нехай хоч і онлайн, але без повітряної тривоги та обговорили питання створення спільного довготривалого проєкту з національно-патріотичного виховання та намітили основні етапи з його реалізації.