Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Тренінг самоаналізу практичного життєвого досвіду та подій

Опубликовано 27.01.2023

Січень – місяць, коли ми уже розпочали новий річний життєвий цикл, але ще не пізно здійснити самоаналіз практичного життєвого досвіду та подій, які відбувалися з нами у році, який щойно закінчився.

27 січня 2023 року психолог Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина Огорілко провела для практичних психологів закладів дошкільної освіти міста тренінг «12 ефективних кроків: аналізуємо рік минулий та отримуємо ресурс на майбутнє».

Це уже третя група педагогічних працівників, які взяли участь у подібному тренінгу. Він побудований на рефлексії – методі самоаналізу, адже все, про що йде мова, – це глибинне самопізнання своїх внутрішніх психічних станів, набутих знань, вчинків, їх значень та меж.

Фахівці психологічної служби дошкілля проаналізували власний практичний життєвий досвід 2022 року – року, який став для усіх роком потрясінь, емоційного стресу, неочікуваних подій, до яких ніхто не був готовий. Але цей самоаналіз містив у собі ті грані нашої свідомості, які допомогли нам вистояти та вижити, адаптуватися до подій війни; надали нам сили підтримувати себе та тих, кому потрібна була наша підтримка.

Практичні психологи згадали головних для себе людей у 2022 році. Ця вправа була надважливою, адже ці люди надавали сили та життєвий ресурс і ми мали з ними спільну зону впливу та відповідальності.

Також проаналізували нові звички, які зробили нас сильнішими. Таких у 2022 році у кожного виявилося немало, бо саме вони допомагали адаптуватися та знаходити вихід із емоційно складних ситуацій.

Тренінг можна назвати не тільки рефлексійним, але і ресурсним. Велику увагу психологиня Ірина Огорілко приділила точкам дотику «Дозвіл на роботу із задоволенням», «Де брати енергію», «Коло підтримки від колег», «Креативний план на 2023 рік».

Психолог Центру Ірина Огорілко щиро дякує усім учасницям тренінгу за щирість, відвертість, зворотний зв'язок; за технічну підтримку – консультантові Центру Дмитру Клугману.

«Повертаючись назад», зробили сміливий крок уперед, побажали собі та своїй країні, щоб 2023 рік став переможним роком, роком миру та емоційного спокою.