Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Засідання професійної спільноти фахівців психологічної служби

Опубликовано 26.01.2022

25 січня 2022 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 відбулося засідання професійної спільноти фахівців психологічної служби ЗЗСО та ЦТДЮ, яка здійснює свою діяльність у форматі соціально-психологічної платформи комунікацій «Генерування ідей, навчання та поширення практик».

Модератором зустрічі була Ірина Огорілко, психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників», яка в ході тематичної дискусії обговорила план роботи на 2022 рік та основні завдання діяльності соціально-психологічної платформи комунікацій «Генерування ідей, навчання та поширення практик» як спільного майданчика для професійного розвитку практичних психологів і соціальних педагогів.

Для практичних психологів ЗЗСО, ЦТДЮ та соціальних педагогів ЗЗСО фахівець психологічної служби ЗОШ І-ІІІ ступенів № 14 Юлія Кожукало провела тренінг «Професія педагога – професія творча».

Як відомо, чим вищою є креативність вчителя, тим більше шансів для розвитку творчого потенціалу в учнів. Вчитель сьогодні має можливість не лише ознайомитися з природою та специфікою процесу креативності, а й підняти цей рівень у себе, навчитися розвивати креативність у своїх учнів. Різноманітні численні дослідження вказують на необхідність вивчати щось нове для того, щоб збільшити свій творчий потенціал. Саме на це були спрямовані вправи тренінгу. Зокрема, вправи «Моє бачення творчої особистості», «Казковий вернісаж», тест на кмітливість.

Учасники тренінгу ознайомилися із стратегіями, спрямованими на творче вирішення завдань, пов’язаних із сім’єю, навчанням, роботою, захопленнями.

Особливо захопливою та емоційно яскравою була вправа з виготовлення іграшки «Антистрес».

Практичні психологи та соціальні педагоги не лише взяли участь у тренінгу, а й отримали практичні напрацювання для того, щоб подібний інтерактивний захід провести для педагогічних працівників закладів освіти, в яких вони працюють.