Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Форму проведення НМТ визначать у березні, – депутат

Опубликовано 10.01.2023

Зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено у формі національного мультитесту, але остаточна форма його проведення буде визначена у березні.

Про це у авторській програмі Подкаст Комітет освіти сказав народний депутат, член Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

За його словами, формат проведення НМТ стане відомий після ухвалення парламентом одного із зареєстрованих у ВР законопроектів.

«ЗНО і НМТ ми не протиставляємо одне одному. ЗНО залишається, але буде проведено у формі МНТ. Десь у березні чітко буде зрозуміло, який із законопроєктів буде прийнятий і в якому це форматі буде», – сказав депутат.

Як відомо, наразі у Верховній Раді зареєстровані три законопроєкти, що мають унормувати питання проведення НМТ. Один – урядовий, що містить пропозиції МОН (8228-1) та два депутатських: 8228 і 8228-2.

Автори перших двох пропонують віддати всі рішення щодо проведення НМТ на розсуд Міністерства освіти і науки. Натомість автори останнього (голова комітету Бабак і його колеги) намагаються детально визначити у законі форму проведення НМТ.

За матеріалами https://osvita.ua