Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Дискусійний клуб «Особистість керівника в системі управління закладом дошкільної освіти»

Опубликовано 14.03.2023

14 березня 2023 року консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Зубко провела засідання дискусійного клубу «Особистість керівника в системі управління закладом дошкільної освіти», в роботі якого взяли участь вихователі-методисти закладів дошкільної освіти. Даний захід був проведений у форматі методичного кейсу «Електронний методичний кабінет «Дитячий садок»».

Метою зустрічі стало продовження обговорення наболілого питання для вихователів-методистів «Як створити віртуальний методичний кабінет?», щоб він був своєрідним електронним середовищем, що забезпечує максимальне полегшення доступу педагогічного колективу до інформаційних ресурсів, які повсякденно використовуються в освітньому процесі.

Консультант Центру запропонувала учасникам зустрічі ознайомитися з онлайн-дошками Padlet та Jamboard, за допомогою яких можливо систематизувати віртуальний методичний кабінет. Дані дошки нескладно опанувати та легко застосовувати, вони можуть бути використані для проектної роботи, пірінгової взаємодії, індивідуальних завдань чи як інструмент збору інформації від всіх учасників освітнього процесу в одному місці.

Педагоги дійшли висновку, що оновлені трудові функції вихователя-методиста направлені на створення сучасного, мобільного, діджиталізованого простору закладу освіти. Вихователі-методисти зазначили, що створену дошку можна розмістити в соціальних мережах (Facebook, Twitter, Google+ та ін.), зберігати у вигляді електронного документа у форматах PDF, XLS, CSV, отримати RSS-фід або відправити по електронній пошті, вставити у власну сторінку або блог за допомогою html-коду, а також використовувати мобільну версію з QR-кодом, а це основні принципи просвітницької роботи та співпраці з батьками і громадськістю.