Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум для вчителів технологічної та мистецької галузей «STEM – драйвер розвитку цілісної системи навчання науроках технологічної та мистецької галузей»

Опубликовано 30.11.2022

30 листопада 2022 року на базі Прилуцького ліцею №6 відбувся семінар-практикум для вчителів технологічної та мистецької галузей «STEM – драйвер розвитку цілісної системи навчання на уроках технологічної та мистецької галузей».

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила Гапченко ознайомила педагогів з нормативно-правовою базою STEM-освіти, розкрила її основні принципи впровадження, значну увагу приділивши питанню дослідницько-проєктній діяльності, формам та методам роботи, структурі проведення STEM-уроків та створення STEM-проєктів.

Директорка Прилуцького ЦПРПП Світлана Чернякова презентувала учасниками семінару алгоритм створення освітнього STEM-середовища. Оксана Чепурна та Світлана Пащенко, вчителі Прилуцької гімназії №5 імені В.А.Затолокіна, презентували свій досвід з впровадження STEM-освіти «STEM-проєкти на уроках трудового навчання та біології».

Володимир Науменко, вчитель Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені С.Г. Шовкуна, навів приклади своїх уроків, представив презентацію «STEM-проєкти на уроках трудового навчання та технологій».

Олександр Шевель, вчитель Прилуцького ліцею №6, презентував свій досвід зі створення STEM-проєктів на уроках трудового навчання проєкту «STEM: практичний підхід до навчання», та представив STEM-проєкт «Виготовлення пристосувань для шкільної майстерні технологіями 3D моделювання та 3D друку».

Оксана Чепурна та Світлана Пащенко, вчителі Прилуцької гімназії №5 імені В. А. Затолокіна, поділилися своїм досвідом роботи з впровадження STEM-освіти на уроках трудового навчання, технологій та екології, презентуючи STEM-проєкти: «Клітина людського організму», «Одноклітинні, які мені сподобалися», «Підставки під гаряче», «Арт-об´єкти в техніці book folding».

Наталія Гіль, вчитель Прилуцького ліцею №7, представила лайфхаки з впровадження елементів STEM-освіти на уроках трудового навчання, технологій, образотворчого мистецтва та поділилась своїм досвідом роботи з цього напрямку, який оформила у авторські методичні рекомендації «Розвиток творчості та креативності учнів на уроках трудового навчання та технологій»

Дякуємо всім педагогічним працівникам за підготовку та участь у семінарі, окрема подяка – адміністрації Прилуцького ліцею №6 за створення належних умови для його проведення!