Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Творча майстерня педагогів «Організовуємо професійний розвиток педагогів закладів дошкільної освіти»

Опубликовано 10.03.2023

10 березня 2023 року у форматі zoom-конференції продовжила роботу творча майстерня «Організовуємо професійний розвиток педагогів закладів дошкільної освіти». Актуальною проблемою цього засідання стало обговорення формування патріотичних почуттів у дітей старшого дошкільного віку. Свої напрацювання з даного напрямку презентувала вихователь Прилуцького закладу дошкільної освіти (ясел-садка) комбінованого типу № 25 Лариса Бровенко.

Учасники зустрічі відвідали віртуальну екскурсію до міні-музею «Вишиванки», яку проводили вихованці старшої групи. Дошкільнята показали свою причетність до створення міні-музею в групі; колективне обговорення його тематики; тісну співпрацю всіх учасників освітнього процесу у підборі експонатів. Музейне середовище в групі дозволило педагогу зробити слово «музей» звичним і привабливим для дітей. Експонати використовуються для проведення різних занять, для розвитку мовлення, уяви, інтелекту, емоційної сфери дитини. Будь-який предмет міні-музею може підказати тему для цікавої розмови.

У своєму виступі Лариса Бровенко презентувала учасникам систему роботи щодо реалізації завдань національно-патріотичного виховання дошкільнят; звернула увагу учасників на використання інноваційних методик Lego-технологія та мнемотехніка для формування у дітей сенсорно-пізнавальної, мистецько-творчої та мовленнєвої компетентностей.

Консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Зубко відмітила, що освітня роль музейної педагогіки не обмежується лише переказом готових знань та доступом до експонатів з різних галузей науки, мистецтва або техніки. Її ідеї реалізують гуманістичну модель навчання, коли значну увагу приділяють розвитку уяви, інтелекту, зацікавлень та навичок спілкування. Це підвищує ефективність розвитку і навчання, дає змогу налагоджувати взаємодію педагога з дітьми у музейному середовищі. Таким чином, використання музейної педагогіки сприяє соціалізації дітей, готує дітей до шкільного життя.

Досвід педагога ЗДО № 25 Лариси Бровенко мав позитивні відгуки. Колеги відмітили, що практичне застосування новітніх методів і форм роботи у форматі садок-музей дає відчутні результати в процесі формування знань та вмінь дошкільнят у їх вихованні. Працюючи в даному напрямку, педагог робить освітній процес цікавим, сприяє підвищенню ефективності знань, стимулює здобувачів освіти до активної діяльності, дозволяє розвинути індивідуальні здібності.