Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

«Жіноче серце! Чи ти лід студений, чи запашний, чудовий цвіт весни?»

Опубликовано 09.03.2023

Уже традиційно, у перші весняні дні психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко проводить для своїх колежанок ресурсний тренінг. За мету завжди ставить підвищення самооцінки, усвідомлення власної неповторності, визначення пріоритетних напрямків із самовдосконалення, розвиток позитивної «Я-концепції» її учасниць.

08 березня 2023 року працівниці Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників та голова МК профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Заголій взяли участь у жіночому тренінгу «Жіноче серце! Чи ти лід студений, чи запашний, чудовий цвіт весни»?

Тренінг був побудований на основі віршів Івана Франка «Жіноче серце! Чи ти лід студений…» Протягом усього тренінгу звучали окремі уривки цього вірша, які перегукувалися із тренінговими вправами.

Учасниці створювали та презентували монету себе, підкреслюючи «дизайн власної себе».

Техніка «Робота з тіньовою стороною» зацікавила жінок, бо треба було із колоди метафоричних асоціативних карток вибрати дві картки «Це точно я, тому що…» та «Це точно не я, тому що…». Особлива увага приділялася другій картці, бо, можливо, в ній і сховалася тінь учасниці. Важко і водночас дуже цікаво було пояснити: «Чому це я? або Чому це не я?»

Провели діагностику, проаналізувавши «міфи про хорошу дівчинку», які впливають на самооцінку, професійну впевненість, кар’єру, стосунки. Це міфи про правила, досконалість, логіку, гармонію, жертовність. Для декого інформація про свої міфи була несподіваною, а для декого – очікуваною.

Використовуючи картки «В контакті з собою», спробували отримати підказки, що уже сьогодні треба почати або перестати робити, щоб більше відчувати свою цінність та любов до себе.

Виконали вправу «Білка в колесі», бо дійсно – жінки і по життю, і на роботі, як ті білки в колесі. Проговорили про те, як краще жити, щоб не нагадувати собі «білку в колесі»?

Психологиня закінчила тренінг такими віршованими рядками: «Чим б’єшся ти? Яка твоя любов? В що віриш? Чим живеш? Чого бажаєш?» І побажала учасницям бути «запашним, чудовим цвітом весни!» Весни, яка принесе Україні ПЕРЕМОГУ!

Учасниці жіночого тренінгу упевнилися в тому, що вони – жінки мають право на себе на всіх рівнях: розум, тіло, серце і душа!

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників вітає жінок зі святом!

Зі святом весни, любові та життя вас, сильні, красиві, розумні та сміливі українки!