Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Жіночий тренінг для психологинь закладів дошкільної освіти міста

Опубликовано 21.03.2023

Фахівці психологічної служби закладів освіти м. Прилуки допомагають педагогічним працівникам відшуковувати шляхи «психоемоційного виживання» в умовах війни. Працюючи з фахівцями психологічної служби, психолог Прилуцького центру ПРПП Ірина Огорілко завжди наголошує на важливості бути в контакті з собою та перевіряти, чи мають вони достатньо сил, щоб працювати, бо поки вони можуть контролювати свій психічний стан, вони мають ресурс, щоб допомагати собі та іншим.

Практичні психологи закладів дошкільної освіти міста усі жіночої статі. Саме тому ресурсний тренінг, який 20 березня 2023 року провела для них психолог Центру Ірина Огорілко, був суто жіночим – «Жіноче серце! Чи ти лід студений, чи запашний, чудовий цвіт весни?»

Тренінг з такою назвою уже був проведений Іриною Огорілко для своїх колег-жінок з Прилуцького центру ПРПП. Але кожна цільова група – це зовсім інше бачення теми, інша реакція, інше емоційне наповнення. І обов’язково – якісь несподіванки під час тренінгу.

Психологу працювати з психологами не так і просто, адже вони, маючи власну практику психологічної роботи, багато вправ «прочитують» наперед. В той же час, психологи потребують «психологічної опіки» та дають позитивний зворотний зв'язок.

В ході тренінгу «Жіноче серце!..» його учасниці були не психологами, не педагогами, а просто жінками. Вони пропрацювали свої актуальні запити, усвідомили свої нереалізовані жіночі потреби, визначили свій тип поведінки, розширили, а дехто і обрав інший сценарій власної поведінки. Головним при виконанні тренінгових вправ було визначення учасницями своєї самоцінності, підвищення самооцінки, наповнення своєї «внутрішньої дівчинки» ресурсами, наповнення енергією кохання і прийняття, розкриття свого внутрішнього творчого потенціалу, освоєння корисних ресурсних технік.

Особливо цікаво було працювати з метафоричними асоціативними картками. Важко і водночас дуже цікаво було пояснити: «Чому це я? або Чому це не я?» Аналіз обраних карток на визначену тему – це, як двері, за якими живуть події, враження, людські історії. Двері можуть бути закриті на великий замок, але, ніби ключем, обрані картки допомагають їх відкривати.

Психолог Центру Ірина Огорілко закінчила тренінг віршованими рядками Івана Франка: «Чим б’єшся ти? Яка твоя любов? В що віриш? Чим живеш? Чого бажаєш?» І побажала учасницям бути «запашним, чудовим цвітом весни!» Весни, яка принесе Україні ПЕРЕМОГУ!

В кінці тренінгу психологи продивилися відео кліп пісні Арсена Мірзояна «Джеральдіна», слова якої написані на основі фраз із листа Чарлі Чапліна своїй доньці Джеральдіні. Цей лист – це настанови батька на успіх, щастя і любов.