Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Електронні ресурси для активізації розумової діяльності здобувачів освіти

Опубликовано 30.04.2024

Відповідно до запитів педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста в рамках практикуму по ІКТ «Використання хмарних технологій в практиці роботи педагога» та відповідно до меморандуму про співпрацю між Прилуцьким центром ПРПП та Прилуцькою гімназії № 10 від 10.01.2024 № 44, 29 квітня 2024 року було проведено семінар-практикум «Електронні ресурси для активізації розумової діяльності здобувачів освіти» на базі гімназії № 10, для заступників директорів ЗЗСО м. Прилуки.

На початку зустрічі до присутніх звернулася директор гімназії Юлія Зімбалевська. Вона зупинилася на потребах закладу щодо сучасних цифрових засобів навчання, розповіла про досягнення в цьому напрямку адміністрації та колективу закладу, окреслила перспективи розвитку гімназії в напрямку використання інформаційних технологій в освітньому процесі.

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Дмитро Клугман який розкрив аспекти використання різноманітних програмних продуктів в освітньому процесі.

Оксана Гула, вчитель початкової освіти гімназії, ознайомила присутніх з методикою використання штучного інтелекту (ШІ) для створення ментальних карт, продемонструвала використання графічного планшету та можливостей його застосування в ході проведення уроків у початковій школі.

Раїса Кіча, вчитель математики та фізики, показала використання програмного засобу Iriun Webcam на уроках природничих дисциплін в класі та в ході дистанційного навчання. Розповіла про використання інформаційних технологій на своїх уроках.

Антоніна Герасименко, заступник директора з НВР, продемонструвала напрацювання педагогічного колективу гімназії щодо використання електронного журналу та щоденника в HUMAN, розкрила технологію та методи роботи з даними програмними засобами в закладі. Як вчитель англійської мови продемонструвала використання Internet-ресурси, які використовуються в ході проведення уроків та позаурочних занять з англійської мови.

Директор центру Світлана Чернякова, наголосила на створенні власних електронних освітніх ресурсів та доцільності використання інформаційно- комунікаційних технологій під час проведення сучасних уроків відповідно до Професійного стандарту вчителя, Державних стандартів загальної середньої освіти та Концепції НУШ.

Прилуцький ЦПРПП дякує адміністрації гімназії № 10 Юлії Зімбалевській та Антоніні Герасименко, вчителям Оксані Гулі та Раїсі Кічі за співпрацю і бажає подальших професійних здобутків.