Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Наступного року випускники шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО з 4 предметів

Опубликовано 06.07.2021

У 2022 році випускники шкіл мають пройти обов’язкову державну підсумкову атестацію (ДПА) із 4 предметів. Вони будуть складати її у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), повідомляє НУШ.

Зокрема, учні 11 класу повинні скласти ДПА у формі ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови та ще з одного предмету на вибір.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерія Бойка, уже є наказ про ЗНО-2022.

«Усі наші планові показники ми закладатимемо виходячи з того, що ЗНО відбувається відповідно до нормативно-правових актів. Це буде обов’язкова ДПА у формі ЗНО з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України або іноземна мова, а також четвертий предмет на вибір», – каже Валерій Бойко.

За його словами, максимально учасники зможуть пройти п’ять тестувань ЗНО.

У цьому наказі також йдеться про те, що учасники ЗНО можуть скласти за рахунок державного бюджету не більше, ніж 5 тестів із навчальних предметів. А проходження тестів з додаткових предметів оплатити власним коштом.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Україні уже другий рік поспіль не проводять державну підсумкову атестацію (ДПА) для учнів 4-х та 9-х класів.