Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Навчальний семінар «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО»

Опубликовано 31.01.2022

Стратегія розвитку сучасної освіти має один із пріоритетних напрямів діяльності – цифровізація освітнього простору закладу. Створення реальних можливостей побудови відкритої системи безперервної освіти, оптимальний доступ до необхідної інформації у будь-який час роботи, організація пізнавальної діяльності педагогічних працівників, підбір сучасних напрямів, форм і змісту методичної роботи за допомогою ІКТ дає можливість удосконалити їх професійну кваліфікацію та самоосвіту. Реалізовуючи завдання з даного напряму 31 січня 2022 року консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Зубко та Дмитро Клугман провели перший навчальний семінар «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО».

Темою для обговорення обрали «Google Диск – хмарне сховище в освіті».

В теоретичній частині семінару Тетяна Зубко ознайомила учасників ZOOM-конференції з конструктором та системою роботи з хмарними додатками Google для спільної роботи команди по створенню віртуального методичного кабінету закладу дошкільної освіти. Консультант Дмитро Клугман розповів та продемонстрував техніку створення Google-документів, Google-таблиць, Google-форм; на конкретних прикладах показав як робити посилання на створені документи, здійснювати адміністрування доступу до них. В ході спілкування були розглянуті питання опрацювання анкет, налаштування Google-календаря.

Після опрацювання теми педагоги зрозуміли, що можливості ІКТ необмежені. За власного бажання та допитливості можна опанувати нові для себе практичні навички.