Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Навчально-польові збори для старшокласників ЗЗСО

Опубликовано 18.04.2024

Щорічно, відповідно до програми предмета «Захист України» для учнів 11 класів закладів загальної середньої освіти проводяться навчально-польові збори, метою яких є практичне закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів наприкінці навчального року. Вони є своєрідним екзаменом на вправність та мужність для старшокласників, спрямовані на військову та медичну підготовку в умовах війни, а також патріотичне виховання.

Даному питанню була приділена увага на семінарі-практикумі з теми «Опрацювання плану підготовки до проведення навчально-польових зборів учнів 11 класу» для вчителів предмету «Захист України», який відбувся 17 квітня 2024 року на базі Прилуцького ліцею № 5 ім. В.А. Затолокіна.

З досвіду проведення навчально-польових зборів для одинадцятикласників у 2024 році та їх особливостями в умовах воєнного стану поділився учитель предмету «Захист України» Прилуцького ліцею № 5 Олег Мирошниченко, який провів майстер-клас з теми «Виконання комплексно-силової вправи як дієвий засіб підтримання фізичної форми допризовників». Ліцеїсти під керівництвом учителя продемонстрували комплекс силових вправ, які дають змогу розвитку сили і особливо силової витривалості, навчанню точному та якісному виконанню рухів. Комплексна силова вправа все частіше використовується як тестова для вступу у вищі військові навчальні заклади як один з елементів переходу Збройних Силах України на «натівські» стандарти.

Консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Караулова разом із учителями обговорили питання виконання навчальної програми з предмета «Захист України», підвищення рівня підготовки учнів-юнаків до служби в Збройних Силах України, закріплення знань, умінь і практичних навиків, набутих учнями на заняттях з цього предмета, формування у молодого покоління патріотичної свідомості, готовності до виконання громадських і конституційних обов’язків у зв’язку з освітнім процесом в умовах воєнного стану.

Сьогоднішній семінар показав, що у нас росте нове покоління, яке здатне у майбутньому захистити Україну, служити Україні у її Збройних Силах.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує вчителю предмету «Захист України» Прилуцького ліцею № 5 ім. В.А. Затолокіна Олегу Мирошниченку за професійну орієнтацію учнів до служби у Збройних Силах України, а директору даного ліцею Наталії Бурлаку за надану можливість працювати в комфортних та безпечних умовах.