Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Педагогічні «смаколики» вчителів образотворчого мистецтва

Опубликовано 12.01.2023

11.01.2023 року на базі Прилуцького ліцею №12 відбулися педагогічні «смаколики» спільноти вчителів образотворчого мистецтва «Інтерактивні технології та методи навчання на уроках образотворчого мистецтва. Техніка майндмеппінгу на практиці».

 Захід розпочався з методичного «смаколика» консультанта Прилуцького центру розвитку педагогічних працівників Людмили Гапченко «Інтерактивні форми та методи навчання як засіб розвитку інтересу та творчої діяльності учнів на уроках образотворчого мистецтва».

Консультант ознайомила педагогів з основними принципами, завданнями, технологіями та методами інтерактивного навчання, типами уроків образотворчого мистецтва та їх структурою. Разом з учителями було проведено практичне заняття з використання інтерактивних технологій та методів «Так-ні», «Пінг-понг», «Подорож», «Уяви себе». Консультант наголосила, що зміна ролі педагога в результаті використання інтерактивного навчання призводить до змін у зміст діяльності освітнього процесу, робить процес навчання цікавим та всепоглинаючим, створює у дітей робочий настрій та допомагає подолати труднощі у засвоєнні навчального матеріалу. Кожний вчитель має прагнути зробити кожний урок як екскурс в царину культури та мистецтва, де учні переживають здивування, радість, відчуття успіху та власної гідності, пізнання творів мистецтва в атмосфері творчості і взаєморозуміння.

Світлана Чижик, вчитель образотворчого мистецтва Прилуцького ліцею №12, «пригостила» колег своїм цікавим «смаколиком» у вигляді майстер-класу «Техніка майндмеппінгу на практиці». Учасники заходу з великою цікавістю складали та малювали карти знань. Карти знань (майндмеппінг, ментальні карти, інтелект карти, карти роздумів, концепт-карти) – це зручна і ефективна техніка візуалізації мислення і альтернативного запису. У сучасному розумінні – це спосіб зображення процесу загального системного мислення за допомогою схем. Вони дозволяють прискорити процес вивчення навчальних матеріалів, підвищити кількість і швидкість інформації, що запам’ятовується, і головне – дають можливість реалізувати основне завдання вчителя на сьогодні – навчити дитину вчитися. На завершення заходу пані Світлана подарувала ще одну «родзинку» – навчила педагогів виготовляти сувенір «пташку щастя». У піднесеному настрої вчителі подякували воїнам ЗСУ за можливість зустрічі та задумали єдине бажання на всіх – ПЕРЕМОГА!

Дякуємо адміністрації ліцею за створення комфортних умов для проведення заходу.