Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Психологи – у ресурсі!

Опубликовано 24.04.2024

Щорічно 23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога. Професія психолога – творча, відповідальна і дуже цікава, вона потребує постійного розвитку та вдосконалення. Робота психолога – це досвід спілкування з різними людьми, досвід, що дає можливість більше розуміти себе й власне життя. Обрати професію психолога – означає обрати спосіб життя.

Бути психологом – означає любити свою професію, постійно відкривати нове в собі й оточенні, допомагати людям ставати щасливішими!

Учасниці професійних спільнот фахівців психологічної служби закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти м. Прилуки, Прилуцького технічного фахового коледжу 23 квітня 2024 року провели спільне засідання у форматі тренінгу на природі. Зустрілися для того, щоб не лише згадати про своє професійне свято, а й відпочити та «скинути той вантаж», який несуть на собі уже третій рік поспіль. Це вантаж тяжких емоційних переживань, тривоги, невпевненості у завтрашньому дні, постійного внутрішнього болю. Це вантаж не лише свій, а й тих людей, кому надають психологічну допомогу та підтримку.

Психолог Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина Огорілко провела для своїх колег тренінг «Заховай своє щастя в долоню…» Поговорили про щастя, про те, де його брати та як його зберегти. А ще поговорили про долоні, бо вони, як крила. Вони, як провідники від нашого серця до тих, кого любимо, про кого хвилюємося, кого оберігаємо, за кого молимося…

Назва тренінгу складалася із віршованих рядків. І віршів було багато. У кожному було слово «ДОЛОНЯ». Складали віршовані пазли. Завдання полягало в тому, щоб знайти пару чи трійку, чи четвірку для об’єднання у повний вірш. Вірші надихали, вірші окриляли, вірші мотивували.

Виконували комплекс вправ для рук «Спритні та красиві, як крила птаха». Такі вправи за участю кисті та пальців рук не тільки добре тренують суглоби, але і тонізують діяльність головного мозку.

Притча «Долоні і довіра» доносила те, що у кожного повинен бути хтось, хто тримає нас за руку – чи то на фізичному рівні, чи на рівні нашої свідомості. Але багато людей чекають і від нас долоню, до якої хочуть доторкнутися чи то вхопитися, і якій хочуть довіряти.

Рефлексією тренінгу була робота із метафоричними асоціативними картками. Із набору «Відповіді на долонях» учасниці вибирали картку, яка асоціюється із «щастям у їхніх долонях».

Заховай своє щастя в долоню,

Ніжно, міцно тримай ти його.

Хай ніхто не почує про нього,

Щастя в тиші дарує тепло.

У своє професійне свято фахівці психологічної служби закладів освіти Прилук не лише «перезавантажилися», отримали ресурс, але й ще раз переконалися, що вони – розумні, емоційно позитивні, відкриті, щирі, емпатійні, готові допомогти та підставити плече колезі, готові підтримати та навіть готові над собою посміятися.

А яка була чудова погода 23 квітня! Ще кращими були світлини! На них усі були веселі, усміхнені, натхненні, щасливі! Лише одне засмучувало – війна… Але ніщо нас не зламає, ніщо не забере віри у нашу Перемогу, ніщо не завадить допомагати тим, чиє ментальне здоров’я «кричить і плаче».