Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Високий рівень оцінювання Прилуцької гімназії № 1 імені Георгія Вороного!

Опубликовано 16.06.2021

Першим закладом освіти, в якому відбувся інституційний аудит у нашому місті, стала Прилуцька гімназія № 1 імені Георгія Вороного. Ініціювала перевірку директорка закладу Олена Рогальова.

Інституційний аудит тривав з 22 до 29 квітня 2021 року. У закладі експертна група управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області, яку очолювала заступник начальника управління пані Ірина Усік,  працювала  шість робочих днів.  Експерти знайомились із закладом, його територією, проводили анкетування педагогів, батьків та здобувачів освіти, спілкувалися з учнями та вчителями, здійснювали спостереження за навчальними заняттями. Аудитори перевірили всю документацію закладу за останні три роки.

Жодних звітів ні до, ні після аудиту керівництво гімназії не готувало. «Єдиний документ, який заповнила директорка гімназії, – це опитувальний аркуш для попереднього оцінювання (самооцінювання) діяльності закладу освіти, який був наданий голові експертної групи у перший день її роботи в закладі освіти. Решту документів складала експертна група», – зазначає Олена Рогальова.

Експертна група оцінювала роботу школи за чотирма напрямами:

  • освітнє середовище (наскільки безпечно та комфортно у гімназії, як організоване харчування, чи вистачає необхідного для навчання обладнання, кабінетів тощо);
  • оцінювання учнів (як вимірюються навчальні досягнення школярів, наскільки оцінювання прозоре та зрозуміле);
  • педагогічна діяльність (якість викладацької роботи, професійний розвиток педагогів, партнерство між вчителями, батьками та учнями);
  • управлінські процеси (чи сприяють рішення керівництва забезпеченню та вдосконаленню освітньої діяльності, чи ефективна внутрішня система забезпечення якості освіти).

За результатами аудиту було складено висновок «Про якість освітньої діяльності закладу освіти, внутрішню систему забезпечення якості освіти за результатами проведення управлінням Державної служби якості освіти у Чернігівській області інституційного аудиту», який 15 червня 2021 року на звіті директора зачитала пані Олена Рогальова. 

Підсумок такий: усі чотири напрямки оцінені на високий рівень!

Такої високої оцінки ще не має на сьогодні жоден заклад освіти України, тому зрозуміло,  як шумно лунали в закладі освіти аплодисменти всіх учасників освітнього процесу, як щиро текли сльози радості по їхніх обличчях!

Ми це зробили! Ми створили нове обличчя нашої гімназії, зрозумівши, що саме в партнерстві всіх учасників освітнього процесу створюється освітній простір для здобувачів освіти нової української школи», – узагальнила своє враження від інституційного аудиту директорка Олена Рогальова.

Інституційний аудит – це великий досвід. Педагогічний, учнівський та батьківський колективи гімназії № 1 імені Георгія Вороного першими прийняли виклик, показали всі свої напрацювання та отримали високу оцінку своєї діяльності. Це – поштовх іти вперед, змінювати якість освіти у нашому місті зокрема та країні загалом.

Щиро вітаємо Прилуцьку гімназію № 1 імені Георгія Вороного з такою високою оцінкою! 

Світлана Чернякова, директор КУ «Прилуцький центр

професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради