Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Зустріч в рамках методичного тижня

Опубликовано 07.02.2023

У рамках проведення методичного тижня «Інноваційні методики та новітні технології на уроках» в Ліцеї № 14 адміністрація закладу запросила 06 лютого 2023 року працівників комунальної установи «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» на зустріч з педагогічним колективом. Метою зустрічі було вдосконалення професійної майстерності педагогів в рамках реалізація трудових функцій та набуття професійних компетентностей відповідно до «Професійного стандарту учителя закладу загальної середньої освіти» як вектор реалізації ідей Нової української школи».

У заході брали участь консультанти Центру Дмитро Клугман, Тетяна Караулова, Ніна Лобода, Людмила Гапченко та психолог Ірина Огорілко, які детально опрацювали 5 трудових функцій та 15 компетентностей «Професійного стандарту учителя закладу загальної середньої освіти», зазначивши знання, уміння та навички, якими повинні володіти педагогічні працівники; ознайомили працівників ліцею з орієнтовним описом професійних компетентностей вчителя відповідно до кваліфікаційних категорій під час проходження атестації.

Директор Центру Світлана Чернякова розкрила питання проведення атестації за новим положенням, яке вступить в дію з 1 вересня 2023 року, розповіла про проходження сертифікації, підвищення кваліфікації, проведення самооцінювання та побудову індивідуальної траєкторії професійного розвитку педагога, вивчення практичного досвіду роботи педагогічного працівника, які тісно пов’язанні з реалізацією трудових функцій педагогів.

Директор Ліцею Людмила Ященко та заступник директора з навчально- методичної роботи Ніла Макарійчук розповіли працівникам Центру про заходи, які проходять в рамках методичного тижня професійного розвитку педагогів, наголосили, що семестрово-блочно-залікова система навчання  С. Подмазіна, яка впроваджується в освітньому процесі Ліцею гарно розкриває всі компетентності педагога та постійно сприяє їх удосконаленню. Людмила Ященко окремо виділила здоров’язбережувальну компетентність, яка розвивається в рамках здоров’язберігаючої технології авторів  О. Дубогай, О. Єльнікової та Цільової комплексної програми «Крок за кроком до здоров’я».

Центр професійного розвитку висловлює подяку керівництву закладу освіти та педагогам Прилуцького ліцею № 14 за запрошення та цікаве спілкування  в рамках проведення методичного тижня.