Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Брейнстормінг вчителів мистецької галузі «Використання ІКТ на уроках образотворчого мистецтва»

Опубликовано 28.05.2024

В рамках роботи методичного івенту вчителів художньо-естетичного циклу «Досвід – пошук – результат» 28 червня 2024 року на базі Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І. Маслова відбувся брейнстормінг для вчителів мистецької галузі «Використання ІКТ на уроках образотворчого мистецтва». Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила Гапченко обговорила з педагогами основні структурні складові інформаційно-цифрової компетентності вчителя та окреслила її чітку рамку. Вчитель образотворчого мистецтва Ліцею №6 Олена Діденко поділилась власними практичними ідеями з використання ІКТ на уроках образотворчого мистецтва та грунтовно розкрила приклади використання інтерактивних вправ «Колекціонер», «Машина часу», «Асоціації», «МАК» та ідей креативних технік роботи зі штучного інтелекту.

До роботи івенту долучилася директор Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І. Маслова Тетяна Зоць, яка ознайомила педагогів із унікальним виставковим проєктом мультимедійних офортів з доповненою реальністю «Літери, якими створений світ» - спільною творчістю ізраїльських художників Sergey Bunkov та Tenno Pent Sooster та технічним забезпеченням Максима Бунькова за сприяння Gennady Gutgarts - керівника Благодійноі організаціі «Благодійний фонд «Добре серце Київ». Пані Тетяна розповіла про мультимедійні офорти, що оживають за допомогою технології додаткової реальності, що створюються за технічного забезпечення спецефектів сина Сергія – Максима Бунькова. Педагоги поринули в художній світ штетлів , який межує із світом космічної доби та інтернету, в колорит осіннього фруктового саду, погляд, що бачить глибинну сутність кожної речі, хасидський танець, що підхоплює глядача у вир буття і біль драматичних подій сучасної України – цю гримучу суміш – плід свободи вибору автора своїх сюжетів та технічних засобів для їх створення.

Учасники івенту з великою цікавістю також відвідали авторську виставку “Лялька від традиції до сучасності” ніжинської майстрині Лесі Терещенко, на якій поруч з ляльками були представлені вишиті сорочки із зібрання музею та декоративні вінки, виготовлені керівниками гуртків відділу художньо-творчої діяльності Прилуцького Центру творчості дітей та юнацтва.

Прилуцький ЦПРПП дякує вчителю образотворчого мистецтва Ліцею №6 Олені Діденко за поширення змістовного практичного досвіду та директору Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І. Маслова Тетяні Зоць за гостинність, прекрасну можливість відвідати виставки та можливість розширити сфери компетенцій!