Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Червневий випуск 2023 року електронного видання Прилуцького центру ПРПП «Професійний вектор»

Опубликовано 21.06.2023

У червні 2023 року вийшов наступний випуск електронної газети «Професійний вектор», яку видає КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради.

Редакційна команда газети постаралася зробити її цікавою для наших читачів. Тож про що можна прочитати у літньому випуску електронного видання?

«Хай тихо стане в нас від миру…» – таким є меседж слова редактора на першій сторінці.

Педагоги дошкілля ознайомляться з позитивним педагогічним досвідом своїх колег. Зокрема, вони дізнаються, як за допомогою методу сторітелінгу можна успішно розвивати мовлення, мислення та комунікативні здібності у дошкільників.

Створення кейсу кращих практик з фізичної культури – матеріал, який буде цікавий для вчителів даного предмету.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників нещодавно підписав договір про наукове співробітництво з ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України. Про те, що це дасть прилуцьким освітянам, наші читачі зможуть прочитати у матеріалі на третій сторінці.

Влітку в однієї знаної прилуцької освітянки ювілей. Ми підготували добрі слова побажань від колег. Цікаво, про кого це? Тоді читайте «Професійний вектор».

У червневому випуску газети розмістили інтерв’ю з начальницею управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області Тетяною Маханьковою. Вона уже неодноразово друкувалася у нашій газеті. Її матеріали цікаві, важливі, інформаційні. Цього разу – про освітній процес в умовах війни: тенденції та висновки.

Зараз в Україні виявили активність нових деструктивних молодіжних рухів. Як можемо попередити залучення школярів до цих небезпечних явищ? Дуже докладно про це на сторінках нашої газети розповідає Олена Антоненко, директорка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області.

Як допомогти тим, хто переживає гострий стрес – саме про це матеріал постійної рубрики «Психологічна підтримка». Також увага педагогів звертається на те, що внесені зміни до статті 51 Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у питанні надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу. Тепер педагогам при проходженні курсів підвищення кваліфікації необхідно не менше 10 відсотків загальної кількості годин виділити на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу.

Уже третій випуск поспіль ведемо рубрику «Творчий ресурс». І знову тут буде літературна творчість. Це буде дитяча п’єса на дорослу тему. Авторка – педагог з позашкілля. Читайте. Читайте уважно. Сподіваємося, вам сподобається.

Електронне видання «Професійний вектор» – видання для педагогів і про педагогів. Тож Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників запрошує успішних педагогів, які мають власний погляд на процес впровадження освітніх реформ, ділитися позитивним досвідом своєї професійної діяльності на шпальтах газети «Професійний вектор».

Читайте нас за посиланням https://pcprpp.uopmr.gov.ua/elektronna-gazeta-profesiyniy-vektor

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»