Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Червневий випуск електронного видання Прилуцького центру ПРПП «Професійний вектор»

Опубликовано 26.06.2024

Закінчився нелегкий 2023-2024 навчальний рік. Знову довелося працювати в режимі війни. Це наклало певні відбитки на умови та зміст роботи, психоемоційний стан як дорослих, так і дітей.

Червневий випуск електронної газети «Професійний вектор», яку видає КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради, вийшов в обсязі дванадцяти сторінок.

То ж який матеріал розмістила редакційна команда у червневому випуску електронного видання?

Маємо надію, що перша колонка газети надихне наших читачів провести відпустку таким чином, щоб вона не пролетіла, як один день, а відновила сили та душевну енергію педагогів.

Активними дописувачами електронної газети є педагоги дошкілля. Цього разу поділилися досвідом використання новітніх технологій у своїй педагогічній діяльності та ознайомили з цікавими практичними інструментами, які варто мати в професійному кейсі, виховательки закладів дошкільної освіти №№ 3, 27.

На четвертій сторінці газети розміщена стаття під назвою «Закохана в географію, рідний край, виноград та троянди». Цікаво, про кого це? Тоді пропонуємо вам прочитати інтерв’ю.

Участь у міжнародних проєктах – це завжди позитивні емоції, досвід комунікації, враження, мотивація, удосконалення ІТ навичок, а для вчителів іноземної мови – ще й покращення рівня розмовної англійської в ході спілкування з носіями мови. Про свої враження від участі у міжнародному проєкті на сторінках газети поділилася вчителька іноземної мови одного із ліцеїв міста.

Турбота про добробут учителя та психоемоційний стан учасників освітнього процесу – основа безпечного освітнього середовища. У Прилуцькому ліцеї № 5 приділяють цьому велику увагу. А як саме це реалізується у закладі, можна прочитати на сторінках «Професійного вектора». Окрім того, можна переглянути ще й цікаві світлини.

У літньому випуску газети розмістили матеріали начальниці управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області Тетяни Маханькової. Вона є нашою постійною дописувачкою. Цього разу знайомить читачів нашого видання з результатами моніторингу забезпечення професійної орієнтації у школах області.

У червні 2024 року Уряд ухвалив Національну стратегію для забезпечення якісного інклюзивного навчання. З основними тезами документа знайомить директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Прилуцької міської ради Вікторія Кабанець.

Упевнені, що нашим читачам будуть цікавими міркування вчителя історії та правознавства одного із закладів загальної середньої освіти міста про вивчення історії України у 21 столітті.

У рубриці «Чим живе позашкілля» розміщений матеріал про те, як у Прилуцькому центрі творчості дітей та юнацтва відроджують українські традиції.

У «Творчому ресурсі» пропонуємо читачам доторкнутися до краси, створеної художницею-оформлювачкою ЦТДЮ Наталією Чунь.

У постійній рубриці «Психологічна підтримка» надаються рекомендації щодо подолання робочих конфліктів. Якщо навчимося конструктивно їх вирішувати – збережемо позитивні взаємини, емоційне благополуччя як на роботі, так і вдома.

Електронне видання «Професійний вектор» – видання для педагогів і про педагогів. Тож Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників запрошує успішних педагогів, які мають власний погляд на процес впровадження освітніх реформ, ділитися позитивним досвідом своєї професійної діяльності на шпальтах газети «Професійний вектор».

Читайте нас за посиланням https://pcprpp.uopmr.gov.ua/elektronna-gazeta-profesiyniy-vektor

 

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»