Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Формування ключових компетентностей молодших школярів у групі подовженого дня

Опубликовано 09.10.2024

9 жовтня 2024 року у форматі ZOOM конференції в рамках роботи спільноти вихователів групи подовженого дня ЗЗСО міста відбувся семінар-практикум з теми «Формування ключових компетентностей молодших школярів у групі подовженого дня».

Група подовженого дня (ГПД) є однією із форм виховання дітей і допомагає організувати найсприятливіші умови для їхнього відпочинку, навчання і виховання, поєднання освітнього процесу з позаурочним часом. Вихователь продовжує роботу вчителя у формуванні ключових компетентностей.

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Караулова обговорила з вихователями ГПД закладів загальної середньої освіти міста питання, як правильно формувати ключові компетентності молодшого школяра в ГПД, як спрямувати їх на розвиток умінь і навичок здобувачів освіти, як застосовувати набуті знання, вміння, навички, способи діяльності, власний досвід у нестандартних ситуаціях з метою розв’язання певних життєво-важливих проблем.

Продовжила тему семінару вихователь-методист Ліцею № 6 Людмила Тарнопольська, яка ознайомила присутніх із власною статтею «Розвиток ключових компетентностей здобувачів освіти в умовах групи подовженого дня», яка була надрукована в науково-методичній збірці «Теорія і практика професійної підготовки сучасного фахівця» Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. Івана Франка у 2023 році.

Також Людмила Іванівна поділилася досвідом ведення документації в ГПД: журналу роботи вихователя, особливо звернула увагу присутніх на сторінку про показники здоров’я здобувачів освіти, плану виховної роботи (потижневий, відповідно Нової української школи), щоденного плану роботи вихователя.

Прилуцький ЦПРПП дякує вихователю-методисту ГПД Ліцею № 6 Людмилі Тарнопольській за забезпечення високої якості організації та наданні освітніх послуг здобувачам освіти та вихователям ГПД.