Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Глобальний тиждень медіа та інформаційної грамотності триває

Опубликовано 27.10.2023

Педагогічні працівники мовно-літературної галузі м. Прилуки не залишилися осторонь проведення Прилуцьким ЦПРПП декадника «Медіаосвіта – вимога часу».

25 жовтня 2023 року в ліцеї № 5 зібралися вчителі української мови та літератури на семінар-практикум «Медіаосвіта та медіаграмотність особистості в сучасному інформаційному просторі». Учителька Скрипченко Валентина Іванівна запросила на демонстраційний урок з української літератури «І. Франко «Захар Беркут». Патріотична ідея твору. Уславлення сміливості, патріотизму, віри в образах Максима та Мирослави». Учасники зібрання побачили сучасний урок із використанням елементів медіаосвіти. Валентина Левченко презентувала свій досвід роботи «Впровадження медіаосвіти на уроках української мови та літератури».

Цього ж дня учителі кафедри зарубіжної літератури ліцею № 6 запросили своїх колег до медіа кав’ярні на дегустацію різних медіа смаколиків. До уваги відвідувачів були представлені учителем Оленою Діденко «Медіатехнології при вивченні зарубіжної літератури»; педагогиня Лариса Гладка запропонувала «Використання QR-кодів на уроках літератури». А їх колега Людмила Страх поділилася «рецептом» створення буктрейлерів як засобів розвитку освітніх компетентностей. Учителька ліцею № 9 Галина Степаненко розповіла про досвід участі у Всеукраїнському конкурсі на кращу вправу з інтеграції медіаграмотності для учнів 9-10 класів та представила вправу «Гедонізм у сучасному вимірі (за романом Оскара Вайльда «Портрет Доріана Грея»)».

26 жовтня 2023 року гостинно зустрічали своїх колег вчителі кафедри іншомовної освіти ліцею № 5. Оксана Пузанова, керівник шкільного методичного об’єднання вчителів іноземної мови, представила досвід «Вебквест як нова технологія структурного підходу до навчання» та «Використання сесійних кімнат на платформі ZOOM для організації групової роботи». Вона провела покрокове навчання зі створення квесту. Людмила Тарасенко поділилася досвідом створення флеш-карток на уроках англійської мови. Педагогиня Галина Іщенко провела майстер-клас з використання освітньої платформи JustClas для перевірки домашніх завдань. Людмила Ромець, вчитель-лідер спільноти вчителів іноземної мови міста, презентувала досвід та провела практикум з питання «Використання інтерактивних платформ для підвищення ефективності вивчення іноземної мови». Роксолана Радченко, учитель ліцею № 7, висвітлила питання «Формування медіаосвітньої компетентності в учнів старших класів на уроках англійської мови», де зосередила увагу на ключових рівнях медіаграмотності та функціях і правилах відбору медіатекстів.

 В усіх трьох семінарах взяла участь і консультант Прилуцького ЦПРПП Ніна Лобода, яка наголосила на важливості медіаосвіти, її значенні для дітей та підлітків, необхідності проводити уроки «Блогери та журналісти. Кому довіряти і як перевіряти?», «Як створювати якісний контент?», «Російська пропаганда в мультиках. Чого ми не помічали?»

Учасники заходів отримали інформацію про посібники «Медіаосвіта в Державному стандарті базової середньої освіти 5-6 класи», «Інформаційна гігієна та медіаосвіта: що нового в умовах воєнного часу».

Сподіваємося, що цінний практичний педагогічний досвід колег стане в нагоді нашим педагогам.