Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Консультування молодих педагогів

Опубликовано 06.10.2023

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників не залишає без уваги молодих педагогів закладів освіти міста. Проєкт «Професійне зростання молодого педагога «Малими кроками до успіху» уже третій рік поспіль реалізується шляхом проведення заходів з неформальної освіти у різному форматі. Це тренінги, індивідуальне консультування, анкетування, спілкування у медіапросторі (створена група у viber) тощо.

У вересні 2023 року було оновлено списки молодих педагогів та обговорено зміст роботи з ними відповідно до плану. Також були внесені певні корективи із врахуванням практичного досвіду роботи з молодими педагогами у форматі проєкту професійного розвитку. Протягом кінця вересня – початку жовтня для учасників проєкту консультанти Прилуцького центру ПРПП Людмила Гапченко, Тетяна Зубко, Тетяна Караулова, Дмитро Клугман, Ніна Лобода та психолог Ірина Огорілко відповідно до координації своїх напрямків зустрілися з молодими педагогами особисто та провели ряд консультацій з питань педагогічної діяльності в рамках освітніх новацій та реформування галузі.

Консультували молодих педагогів з питань професійного стандарту, який є втіленням сучасних підходів до визначення вимог до професії вчителя, трудових функцій та професійних компетентностей. Щодо самооцінювання власної педагогічної діяльності в розрізі трудових функцій та компетентностей було надано посилання на анкети, зайшовши за яким на сайт Прилуцького центру ПРПП, можна оцінити себе як фахівця в галузі освіти відповідно до своєї кваліфікаційної категорії.

Серед обговорюваних питань були індивідуальна траєкторія професійного розвитку, організація роботи в інклюзивних групах та класах, діяльність фахівців психологічної служби.

Типи сучасних уроків – саме те питання, якому приділили особливу увагу.

В процесі живого, активного спілкування консультантів та психолога Центру з молодими педагогами окреслили коло запитів, які ляжуть в основу плану роботи проєкту «Професійне зростання молодого педагога «Малими кроками до успіху» на 2024 рік.