Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Коучинг «Інклюзивна освіта в закладах дошкільної освіти»

Опубликовано 29.09.2023

28.09.2023 року відбулося засідання коучингу «Інклюзивна освіта в закладах дошкільної освіти», до якого долучилися педагоги, які працюють в команді психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами інклюзивних груп ЗДО. В ході zoom-конференції  обговорювалося питання планування освітнього процесу в інклюзивній групі закладу дошкільної освіти на 2023-2024 навчальний рік.

Консультант Центру ПРПП Тетяна Зубко презентувала посібник «Впроваджуємо інклюзію в закладах освіти»,  який дасть відповіді на основні питання щодо забезпечення якості інклюзивного навчання, а також рекомендації щодо того, як керівнику та колективу зробити заклад комфортним і відкритим для кожного і кожної. Звернула увагу на методичні рекомендації МОН України «Про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2023-2024 н.р.», в тому числі на розділ «Педагогічна взаємодія з дітьми, зокрема з дітьми з особливими освітніми потребами».  Тетяна Зубко порадила учасникам заходу при організації взаємодії з дітьми враховувати їхній емоційний стан, адже щодня безпекова ситуація для кожної родини може змінюватися. І це має вплив на дитину. Для підтримки соціально-емоційних потреб дітей дошкільного віку рекомендувала скористатися безкоштовним електронним застосунком «Віздом: Світ емоцій» на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі: «Дошкільна освіта».

В ході діалогу «Як працює команда супроводу дитини з ООП?» виступили представники команд психолого-педагогічного супроводу та презентували свою роботу ЗДО № 11(Л.Андрієвська, вихователь-методист), № 29 (Н.Хантіль, асистент вихователя), № 10 (Л.Горбачевська, асистент вихователя).