Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Круглий стіл для вчителів основ здоров’я по використанню медіаресурсів на уроках

Опубликовано 19.10.2023

18 жовтня 2023 року в рамках відзначення Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy Week) відбувся круглий стіл для вчителів основ здоров’я з теми «Використання медіаресурсів на уроках основ здоров’я».

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Караулова наголосила на тому, що медіа в сучасному світі  має велике значення. Кожен із нас сьогодні є людиною медіа-суспільства та набуває нові знання для розширення свого соціального повсякдення. Консультант презентувала вчителям рекомендації щодо проведення уроків з медіаграмотності, надала посилання на відповідні інтернет-ресурси.

Вчителі предмету «Основи здоров’я» Наталя Скиба (Ліцей № 6) та Наталія Мосціпан (Ліцей № 2) презентували практичний досвід щодо використання інтерактивних ресурсів на уроках соціального та здоров’язбережувального циклу.

Вчитель Ліцею №6 Наталя Скиба презентувала досвід щодо використання програм Liveworksheets, Mentimeter, Jamboard, Padlet, Wordwall і Kahoot. Цей досвід допоможе зробити уроки більш цікавими, поліпшити взаємодію між учнями та вчителями, дасть нові можливості для розвитку креативності та активної участі учнів в освітньому процесі. Крім того вчителька поділилася власними розробками віртуальних екскурсій, які стануть в нагоді не лише на уроках, а й в позаурочний час. 

Вчитель Ліцею № 2 Наталія Мосціпан поділилася досвідом використання програм для створення інтерактивних та анімованих презентацій та програм на основі штучного інтелекту (ШІ) для створення навчальних презентацій, які стають невід'ємним елементом сучасного освітнього процесу, формують інформаційно-цифрову компетентність, навички пошуку потрібних знань в інформаційному просторі,  формують у здобувачів освіти інтерес до навчання.

Дякуємо вчителям за змістовні та інформативні виступи з практичного досвіду роботи.

Під час проведення круглого столу педагоги продовжували формувати компетентність педагогічного партнерства та інформаційно-цифрову професійну компетентність, отримали корисні поради щодо того, як ефективно впроваджувати сучасні інтерактивні інструменти в освітній процес.