Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Локація «Формат дошкільної освіти у 2024-2025 навчальному році» в рамках інтерактивного майданчика «2024-2025 навчальний рік – рік сміливих кроків та психологічної стійкості»

Опубликовано 28.08.2024

27 серпня 2024 року розпочав свою роботу інтерактивний майданчик «2024-2025 навчальний рік – рік сміливих кроків та психологічної стійкості». Перша локація «Формат дошкільної освіти у 2024-2025 навчальному році» розгорнулася на базі закладу дошкільної освіти (ясел-садка) комбінованого типу № 26. До її роботи долучилися вихователі-методисти закладів дошкільної освіти. Модератором даного заходу стала консультант Центру ПРПП Тетяна Зубко, яка розкрила основні напрями діяльності освітнього закладу у підготовці до нового навчального року.

Свою роботу педагоги розпочали у незвичайному ігровому форматі. За допомогою інтерактивних вправ вихователі-методисти представили себе та прокоментували поетапну підготовку до нового навчального року; презентували новинки створеного безпечного освітнього простору; рекомендували формат спланованих заходів щодо педагогічної та психологічної підтримки усіх суб’єктів освітнього процесу.

В ході теоретичної частини Тетяна Зубко ознайомила учасників з основними нормативними документами, що визначають особливості організації освітнього процесу, життєдіяльності здобувачів дошкільної освіти та професійної діяльності педагогів в 2024-2025 н.р.  Звернула увагу вихователів-методистів на оновлення законодавчої бази дошкільної галузі, зокрема, 06.07.2024 року Президент України підписав Закон України «Про дошкільну освіту», але вводиться в дію він через один рік з дня набрання чинності (07.07.2025). Через презентаційні матеріали консультант Центру розкрила, що нового пропонує Закон.

У 2024-2025 навчальному році актуальним залишається питання організації та обладнання укриття у закладах дошкільної освіти як компонента безпечного освітнього простору, тому консультант звернула увагу учасників на облаштуванні укриття, поділ на локації для спортивної діяльності, образотворчої, ігрової, чи усамітнення. Запропонувала ряд методик для стабілізації психологічного супроводу дітей у стресовій ситуації, що допоможуть закласти основу для регуляції емоцій, емпатії, підвищення самооцінки та дасть можливість справитися з гнівом, замкнутістю, тривогою, постконфліктною травмою. Наголосила на поведінці педагога в укритті, щоб діти не відчували страху й паніки.

В ході спілкування учасники заходу обговорили проблемні питання: оновлення освітньої програми закладу, написання річного плану, ведення освітнього сайту закладу та багато іншого.