Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Медіаосвіта – вимога часу

Опубликовано 24.10.2023

В рамках декадника Прилуцького ЦПРПП  «Медіаосвіта- вимога часу» 24 жовтня 2023 року на платформі ZOOM відбувся семінар-практикум для учителів історії «Медіаосвіта та медіаграмотність особистості в сучасному інформаційному просторі».

Консультант Прилуцького ЦПРПП Ніна Лобода наголосила на принципах та важливості медіаосвіти, а також її значенні для дітей та підлітків. Учасники отримали інформацію про посібники «Медіаосвіта в Державному стандарті базової середньої освіти 5-6 класи», «Медіаосвіта в огні», «Інформаційна гігієна та медіаосвіта: що нового в умовах воєнного часу».

Олена Терещенко, педагогиня історії ліцею №3, представила свій досвід «Використання медіаконтенту на уроках історії». ЇЇ колега Людмила Голубова із ліцею №5 у своєму виступі зосередила увагу на тому, як навчитися боротися з фейками та маніпуляцією, яким джерелам слід довіряти, наголосила, що  медіаосвіта та медіаграмотність не набувається раз і назавжди, це процес, що вимагає постійної уваги.

Учителька ліцею №6 Яна Плєшакова презентувала досвід «Інтернет-контент – один із видів впровадження та використання медіаосвіти на уроках історії, правознавства та громадянської освіти».