Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Методичний кейс: засоби та інструментарій дистанційного навчання

Опубликовано 02.06.2023

Для ефективного навчання в умовах ситуації, яка склалася у світі, необхідні нові знання та форми навчання. Вміння використовувати інформаційні технології є одним з найважливіших пріоритетів для сучасного педагога.

2 червня 2023 року у комунальному закладі КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся семінар-практикум «Методичний кейс: засоби та інструментарій дистанційного навчання».

Провів та організував захід консультант центру Дмитро Клугман.

До заходу з використанням on-line сервісу Zoom долучилися всі бажаючі педагогічні працівники міста (кількість підключень до конференції сягала 90 серед яких було чимало колективних).

Програмою заходу було передбачено знайомство з досвідом роботи вчителів-методистів по питаннях:

  • використання стандартних програм Windows;
  • створення власного контенту за допомогою сервісів Wordwall, Google maps, LearningApps та «Kahoot!»;
  • створення та використання дошки Padlet.

У ході засідання власним досвідом використання on-line сервісів поділилися: Валерій Пономаренко, учитель географії ліцею № 6, Ірина Тимошенко, вчитель математики ліцею № 5 імені В.А.Затолокіна, Тетяна Бабенко, вчитель історії  ліцею № 1 ім. Г.Вороного.

Валерій Пономаренко розповів про елементи роботи на уроках географії з контурними картами. Були охарактеризовані і наведені приклади роботи з картами в таких програмах, як Microsoft Paint, Wordwall, Google maps. Також були показані приклади групової роботи на картах з використанням Padlet, Canva, Jamboard.

Ірина Тимошенко розповіла про створення власного контенту за допомогою сервісів LearningApps та «Kahoot!»; Ментальні карти – технологію роботи з інформацією, яка дозволяє задіяти в роботу обидві півкулі мозку; застосування в роботі Web-сервісу LiveWorksheets, який дозволяє вдосконалювати робочі матеріали, створені в форматах docx, pdf, jpg і png.

Тетяна Бабенко поділилася власними надбаннями зі створення on-line контенту з використанням дошки Padlet. Навела приклади залучення до роботи учнів, продемонструвавши їх напрацювання, показала приклади розробки окремих тем та розділів з допомогою даного сервісу.

У результаті проведення заходу його учасники отримали розширений інструментарій змістовного проведення on-line уроків. Видовищні інтерактивні елементи і вбудовані додатки сприяють розвитку навичок, полегшують проведення занять, пробуджують зацікавленість учнів і допомагають легко засвоїти навчальний матеріал.

Сподіваємось, що інформація, отримана слухачами семінару-практикуму стане у нагоді працівникам закладів освіти у подальшій педагогічній роботі.