Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Педагоги-дошкільники вчаться використовувати безпечні цифрові технології для осучаснення освітнього процесу в закладі дошкільної освіти

Опубликовано 02.11.2023

Цифровізація істотно змінила освітній процес в закладі дошкільної освіти за останні роки. Суттєвим викликом для усіх учасників освітнього процесу стало використання цифрових технологій під час різноманітних видів діяльності. Створення безпечного освітнього середовища, формування інформаційно-цифрової компетентності, дотримання правил захищеного користування інтернет-ресурсами є важливими показниками якісної освіти. Дошкілля теж рухається в ногу з часом, тому на основі запитів, для удосконалення знань, умінь та навичок з даного напряму 02 листопада 2023 року в рамках роботи навчального семінару «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО» відбувся онлайн-семінар «Сучасні платформи для створення інтерактивних ігор для дошкільників». Модератором заходу була консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Зубко. В zoom-конференції взяли участь 77 педагогів-дошкільників.

Традиційно навчальний семінар складався з двох частин: теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини консультант Центру акцентувала увагу слухачів на провідному виді діяльності дошкільнят – грі. Звернула увагу, що сучасні діти не бажають гратися у звичайне лото, їм потрібні гаджети, тому використання розвиваючих комп’ютерних ігор під час різних видів діяльності набирає актуальності. Попит є, але відповідно до планування освітньої діяльності, готового матеріалу немає. Щоб осучаснити роботу вихователів, потрібно навчитися самостійно створювати сучасні посібники й обігрувати їх з дітьми. Тому Тетяна Зубко презентувала ряд онлайн-сервісів для створення інтерактивних Flash-ресурсів, зокрема ClassTools.NET, навчально-діяльнісне середовище Scratch, сервіс Wordwall, платформа «Kahoot!».

До практичної частини в рамках договору про співпрацю долучилися викладачі кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського Дмитро Покришень, завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент та Максим Матюшкін, доцент. Пан Максим провів онлайн-навчання по створенню інтерактивних посібників для дітей дошкільного віку на платформі «Kahoot!» та Learning Apps та наголосив, що конструктори даних платформ, де можна швидко створити навчальну гру за допомогою готових шаблонів та надати доступ до гри здобувачам освіти. Платформи мають як безкоштовний тарифний план, так і платний, що надає педагогу багатий дидактичний інструментарій. Проте навіть безкоштовного плану достатньо для приємної роботи з цією платформою.

Сподіваємося, робота в такому форматі стимулюватиме прилуцьких педагогів-дошкільників до розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності, мотивуватиме професійно самовдосконалюватися в умовах безперервної освіти та підвищення кваліфікації.

Усі учасники вебінару отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації на 4 години.

Вебінар можна передивитися у записі, який буде розміщено на офіційному сайті Прилуцького центру ПРПП у розділі «Новини».

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників щиро дякує фахівцям ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського та викладачеві кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті Максиму Матюшкіну за інформативність, змістовність та насиченість практичними порадами.