Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

«Педагогічна кав’ярня»

Опубликовано 29.08.2024

Протягом двох днів 27-28 серпня 2024 року комунальною установою «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради було відкрито локацію № 2 «Повна загальна середня освіта: стратегії 2024-2025 навчального року» в рамках інтерактивного майданчика «2024-2025 навчальний рік – рік сміливих кроків та психологічної стійкості» для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти м. Прилуки. Це п'ятнадцять online-зустрічей із педагогами, які викладають навчальні предмети різних освітніх галузей, та два заходи з неформальної освіти в режимі оff-line для заступників директорів з навчально-виховної роботи та педагогів-організаторів.

28 серпня 2024 року директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Чернякова зустрілася із заступниками директорів закладів загальної середньої освіти міста. Педагоги обговорили нові нормативні документи, які регламентують важливі напрями роботи ЗЗСО, поділилися один з одним перевіреними практиками та інноваційними методиками, що допоможуть урізноманітнити освітній процес. Під час роботи в групах добирали дієві педагогічні інструменти щодо старту нового етапу реформи НУШ, який передбачає впровадження циклу базового предметного навчання у 7-х класах закладів загальної середньої освіти.

Перед тим як змінити одну форму роботи на іншу, модератор заходу пані Світлана проводила з учасниками зібрання цікаві ігри-розминки та вправи-руханки на взаємодію, яким навчилася під час навчання в рамках реалізації проєкту Австрійської агенції з питань міжнародної співпраці в освіті і науці (OeAD) «Безпечний простір». Директорка Центру повідомила, що проєкт спрямований на професійне зростання та емоційну підтримку педагогів та запропонувала заступникам директорів долучитися до нього, так як програма адресується педагогам та адміністрації закладів освіти з метою надання практичних рекомендацій протидії емоційному вигоранню в освітньому процесі в умовах воєнного стану.

Захід було проведено в нетрадиційній формі «педагогічної кав’ярні». То ж учасники не тільки творчо попрацювали, а і скуштували смачний штрудель з яблуками та морозивом, випили по чашечці запашної кави, подарували собі гарний настрій в цей непростий час та подякували за ініціативу пані Світлані, а вона в свою чергу – заступникам директорів, які підтримали таку форму проведення даного заходу.