Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Прилучани на Всеукраїнській серпневій конференції

Опубликовано 26.08.2023

25 серпня 2023 року директорка комунальної установи «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана Чернякова та директор Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 7 (ліцей № 7) Володимир Зуб взяли участь у Всеукраїнській  СЕРПНЕВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ 2023 «ОСВІТА ЄДНАЄ», яка відбулася в м. Києві.

Перше, що відмічають педагоги, –  це надсучасний формат проведення конференції, ніякого загального залу і ніяких доповідей, так як це було роками. Все нестандартно, сучасно, креативно, плідно і цифровізовано. 

Учасники заходу мали можливість відвідувати цікаві локації та панельні дискусії, запропоновані організаторами заходу (Міністерством освіти і науки України) на свій власний вибір.  Пані Світлана та пан Володимир намагалися відвідати якомога більше заходів. Усе це було можливо зробити за допомогою цифрового пристрою, який був виданий кожному учаснику конференції, –  включаєш номер локації та слухаєш питання, які там обговорюються.   

Педагоги брали  участь  в  обговоренні  питань  відновлення та відбудови закладів освіти України; нові можливості, які чекають НУШ; проблеми дошкілля та шляхи їхнього розв’язання; важливість піклування про психічне та емоційне здоров’я педагогічних працівників; ознайомитись із результатами всеукраїнського дослідження результатів навчання учнів 6-8 класів під час війни та інше.  

Прилуцькі освітяни були присутніми в рамках локації «Головна сцена» на  презентації бачення майбутнього освіти і науки України, панельних дискусіях «Навчальний рік 2023/2024. Виклики і рішення» та «Освіта в часи кризи: світовий досвід і уроки для України», в яких брали участь Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України; Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації; Сергій Бабак, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Мурат Шахін, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні; Лілія Гриневич, міністерка освіти 2016-2019 рр., перша проректорка Київського університету імені Бориса Грінченка та багато інших представників влади, міністерства освіти і науки України, відомих особистостей нашої держави та звичайно директорів та вчителів закладів освіти України.

Приємними для освітян Прилуччини стали зворушливі виступи земляків із м. Чернігова, які ділились  досвідом організації адаптації освітнього процесу в умовах війни. Це Наталя Малець, директорка школи № 20 м. Чернігова,  Олена Яковчук, директорка Чернігівської загальноосвітньої середньої школи № 3.

Емоції переповнювали від неперевершених виступів, чітких презентацій, відвідування виставок в локації «Диджиталізація»; участь у конкурсах, які проводили освітянські платформи та отримання призів; чудових фотозон та відвідування кейтерінг-зони, де можна було попити запашної  кави з печивом та перекусити бутерброд, не відволікаючись від заходів. Ось, що значить цифровізація.

Неможна не сказати і про просту можливість поспілкуватися та зробити селфі будь з ким із учасників заходу, чи це були представники влади, чи освітніх установ, чи відомі телеведучі.

Якщо хтось із педагогів, батьків зацікавився даним заходом  і захоче переглянути  СЕРПНЕВУ КОНФЕРЕНЦІЮ 2023 або конкретну локацію,  то це можна зробити за посиланням: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFVSJgZgf7h9NNgdGZgbR8IeBnppOPdvd

Прилучани дякують за можливість побувати на найбільшому освітянському заході України  начальнику управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області Тетяні Маханьковій та ректору Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолію Заліському, які їх делегували.