Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Прилуцькі педагоги вчилися будувати індивідуальну траєкторію власного професійного розвитку

Опубликовано 30.10.2023

У квітні 2023 року було підписано договір про наукове співробітництво між Центральним інститутом післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України та КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради Чернігівської області.

Предметом цього договору є наукове співробітництво з метою здійснення науково-дослідної роботи кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО за темою «Теоретико-методичні засади професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти».

Педагоги міста Прилуки уже попередньо брали участь в опитуванні задля організації спільної роботи на основі запитів.

У рамках договору та відповідно до запитів прилуцьких вчителів 30 жовтня 2023 року був проведений вебінар «Індивідуальна траєкторія професійного розвитку педагогічних працівників». Спікером виступила Юлія Шабала, доктор філософії, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО.

На початку вебінару з вітальним словом виступила Ольга Просіна, завідувачка кафедри філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти», кандидат педагогічних наук, доцент, яка наголосила на важливості співпраці як для столичних науковців, так і для вчителів Прилук.

Юлія Шабала, висвітлюючи тематику вебінару, зуміла вдало побудувати зворотний зв'язок з учасниками шляхом активної роботи в чаті та прямого спілкування.

Спочатку визначилися з цілями на вебінарі. Потім ознайомилися з планом проведення, який включав такі питання: актуальність та сутність проблеми індивідуальної траєкторії професійного розвитку педагогічних працівників; як створити ефективний план індивідуальної траєкторії професійного розвитку; щоденник індивідуальної траєкторії професійного розвитку педагогічних працівників.

Про усе це спікерка говорила з глибокою обізнаністю у питанні побудови індивідуальної траєкторії професійного розвитку. Учасники вебінару отримали топ-7 кроків для створення ефективного плану професійного розвитку педагогічних працівників. Також педагоги почули рекомендації щодо контролювання індивідуальної траєкторії професійного розвитку. Дуже докладно Юлія Шабала ознайомила вчителів з моделлю щоденника професійного розвитку педагогічних працівників, наголосивши на тому, що це є лише модель, а кожний педагог сам обирає найбільш підходящий для себе варіант ведення такого щоденника.

Учасники вебінару дізналися про телеграм канал «Професійний розвиток педагогічних працівників України», який веде Юлія Шабала.

Звичайно, кожний сам вибудовує персональний шлях реалізації власного професійного потенціалу. Беручи участь у такому вебінарі, педагоги Прилук мали змогу дізнатися, як краще це зробити, як спроєктувати свою педагогічну діяльність, щоб вона була успішною.

Сподіваємося, робота в такому форматі стимулюватиме прилуцьких педагогів до самоосвіти та саморозвитку, мотивуватиме професійно самовдосконалюватися в умовах безперервної освіти та підвищення кваліфікації.

Усі учасник вебінару отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації на 6 годин.

Запис вебінару можна переглянути в кінці даної світлини або за посиланням https://youtu.be/z_J-CA1PQMk

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників щиро дякує фахівцям Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» за зміцнення зв’язків між установами та за своєрідне «шефство» над педагогами міста Прилуки.