Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Продовжив роботу навчальний семінар «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО»

Опубликовано 11.06.2024

11 червня 2024 року в рамках серії навчальних семінарів «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО» відбувся семінар «Використання штучного інтелекту в дошкільній освіті». Захід, організований консультантом КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяною Зубко у форматі zoom конференції, зібрав 40 педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста Прилуки. Педагоги опрацьовували тему семінару спільно з викладачами  кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.

З вітальним словом до учасників zoom конференції звернувся завідувач кафедри Покришень Дмитро Анатолійович. В своєму виступі пан Дмитро презентував  цікаві сервіси ChatGPT та Poe на основі найсучаснішої технології ШІ, також розкрив теоретичні аспекти та практичні можливості застосування методів та інструментів штучного інтелекту в дошкільній освіті.

Співдоповідачами виступили викладачі кафедри Закревська Євгенія Сергіївна та Давиденко Павло Андрійович.  Пані Євгенія представила ChatGPT і Google Gemini, за допомогою яких можна згенерувати приклади текстів, а також використовувати ці сервіси під час написання конспектів занять. Викладач акцентувала увагу педагогів на цифровому етикеті та стилі тексту, коректності запиту та опису. Під час ознайомлення з платформою графічного дизайну Canva педагог рекомендувала практичні вправляння з додатками сервісу, таким як ColoringBook. Приємним подарунком для слухачів семінару стало відтворення пісеньки про заклад дошкільної освіти, створений штучним інтелектом у сервісі Suno, який довів, що створення пісень доступне кожному. Пан Павло презентував сервіс для генерації зображень Lexica.art. Це пошукова система підказок Stable Diffusion, одна з найпопулярніших мистецьких моделей штучного інтелекту, яка вміє створювати яскраві зображення в стилі диджитал артів.

Учасники дізналися про освітні аспекти та переваги використання ШІ як універсального помічника вихователя ЗДО в педагогічній роботі. Семінар «Використання штучного інтелекту в дошкільній освіті» став кроком до інноваційного розвитку дошкільної освіти та сприяв розширенню горизонтів цифрової педагогіки серед педагогічних працівників ЗДО. Всі учасники навчального семінару отримають сертифікати підвищення кваліфікації на 4 години.

Педагоги-дошкільники та організатори заходу щиро вдячні ректору А.А. Заліському та викладачам кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Д.А. Покришню, Є.С. Закревській та П.А. Давиденку за тісну співпрацю.