Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Робототехніка – курс для вчителів

Опубликовано 31.05.2024

Сьогодні більшість прогресивних шкіл у різних країнах світу обирають для учнів стратегію STEAM-навчання, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Така освіта вчить ще зі шкільної лави вдало комбінувати отримані знання для вирішення реальних життєвих ситуацій. Як наслідок, дитина виходить у дорослий світ розумнішою і не так сильно боїться проблем та труднощів.

Освітяни Прилук не стоять осторонь технічного розвитку, а намагаються відповідати запитам сучасної школи. Саме з цією метою у квітні-травні 2024 року на базі ГО «Федерація робототехніки Прилуччини» головою організації Миколою Сичом за підтримки комунальної установи «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради було проведено практикум «Основи робототехніки» для вчителів інформатики закладів освіти міста. В ході занять вчителі мали можливість спробувати себе в якості конструкторів, які, використовуючи набір Arduino, моделювали роботизовані конструкції, здійснюючи кроки для занурення у вивчення робототехніки, програмування мікроконтролера. За підсумками практикуму всім учасникам було вручено сертифікати ГО «Федерація робототехніки Прилуччини» про проходження навчального курсу «Вступ до робототехніки в шкільній програмі», а вчитель інформатики ліцею № 7 Сергій Бондаренко за особливу активність отримав набір стартових комплектів для проведення занять з робототехніки в школі.

Працівники Прилуцького центру ПРПП дякують Миколі Сичу за співпрацю в галузі підготовки педагогів Прилук до роботи по викладанню міжгалузевого інтегрованого курсу «Робототехніка».