Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум «Як розробити відео презентацію у PowerPoint?»

Опубликовано 14.06.2023

14 червня 2023 року консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Зубко провела засідання семінару-практикуму «Як розробити відео презентацію у PowerPoint?», в роботі якого взяли участь вихователі-методисти та педагоги закладів дошкільної освіти.

Метою зустрічі стало обговорення ключових показників сформованості цифрової компетентності педагогів закладів дошкільної освіти, які є основою, без якої неможливо уявити ефективну роботу сучасного вихователя. В умовах періодичних карантинів та військового стану саме цифрові технології дають змогу не зупиняти освітній процес, а безпечно продовжувати його в дистанційному форматі. Тому сьогодні цифрова грамотність для педагога стає пріоритетом. Консультант Центру акцентувала увагу учасників заходу на створенні відео, перетворивши презентацію PowerPoint та експортувавши її у формат відеофайлу (.mp4 або WMV). Для систематизації знань Тетяна Зубко запропонувала учасникам зустрічі переглянути відео уроки на youtube каналі.

Наступним кроком у роботі семінару-практикуму було практичне створення відео із заздалегідь підготовлених слайдів та елементів (дикторський текст, анімація, музичний супровід, переміщення вказівника, хронометраж тощо). В ході активного вправляння обговорили, які частини презентації не ввійдуть до складу відео? Як записати довгі відеофайли?

Учасники заходу поділились створеними захоплюючими відео історіями, підняли настрій аудиторії та зробили навіть найскладніші поняття легшими для сприйняття та розуміння. Це не тільки допомогло їм налагодити зв’язок з колегами, але дало змогу справити незабутнє враження своєю презентацією.