Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Тренінг «Мінна безпека»

Опубликовано 28.04.2023

28 квітня 2023 року для працівників Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників проведено тренінг «Мінна безпека», метою якого було навчання та формування компетенцій для уникнення ризиків від вибухонебезпечних предметів.

На запрошення директора Світлани Чернякової до Центру професійного розвитку завітала вчитель хімії, основ здоров’я та предмету «Захист України» Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Наталія Мосціпан, сертифікований тренер, яка і провела для працівників Центру навчання заходам безпеки і правилам поводження з вибухонебезпечними предметами.

Пані Наталія докладно презентувала принципи поводження цивільного населення у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів під час воєнного стану, розповіла про типи вибухових пристроїв, що можуть залишатися в місцях, де велися бойові дії або розташовувалися військові підрозділи ЗСУ чи ворога, продемонструвала за допомогою відео, які бувають міни за їх призначенням. Тренер більш детально зупинилася на тому, де чатує небезпека і що робити у випадках, якщо знайшли загрозливу знахідку.

Працівники Центру дізналися про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними речовинами, захованими у звичайні предмети, а також шкоду від різних видів вибухонебезпечних залишків бойових дій.

Тренінг закінчився інтерактивною граю із солодощами, де працівникам Центру ставились запитання щодо мінної безпеки. Вони мали відповісти на представлені запитання правильно і отримати «солодкий приз». Усі справились «на відмінно»!

Працівники Прилуцького центру професійного розвитку щиро вдячні Наталії Мосціпан за проведений захід, за отримання важливої та корисної інформації, адже обізнаність та наявність умінь правильно зреагувати на певну ситуацію дають змогу убезпечити своє життя і здоров’я.