Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Тренінг «Soft skills» – «м’які навички» для подолання труднощів щоденного життя»

Опубликовано 31.07.2023

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» продовжила співпрацю з Прилуцькою міськрайонною філією Чернігівського обласного центру зайнятості, яка була закладена ще з часів діяльності міського методичного центру управління освіти.

31 липня 2023 року психолог Прилуцького центру ПРПП Ірина Огорілко для осіб, які стоять на обліку у центрі зайнятості, провела тренінг «Soft skills» – «м’які навички» для подолання труднощів щоденного життя».

Учасники заходу проявили неабияку зацікавленість, адже у форматі тренінгової групи вони працювали вперше. Обрана тема для тренінгу була розкрита психологом шляхом надання інформації понятійного характеру про «м’які навички» та відпрацювання практичних вправ.

Психолог наголосила на важливості таких «м’яких навичок»: умінні вирішувати проблеми та приймати рішення, керувати емоціями та стресом, управляти часом, співпереживати, знаходити нестандартні рішення, адекватного сприйняття критики, навичок управління інформацією, навчання впродовж життя (саморозвитку), ефективного спілкування (умінні правильно подати інформацію, вислухати), умінні будувати міжособистісні взаємини, роботі в команді, лідерських якостей.

В ході виконання практичних вправ учасники тренінгу вчилися розпізнавати власні емоції; аналізували свої реакції на стресові ситуації; вчилися «вмикати» візуальний ресурсний канал для виходу зі стану «зацикленості» на тривожних думках; вчилися дихальних вправ.

При опрацюванні «м’якої навички» уміння управляти часом виконали тест «Куди дівається наш час?», при цьому отримали підказки з тайм-менеджменту.

Психологиня підказала учасникам тренінгу, які звичні щоденні дії можна виконувати в інший спосіб для поліпшення продуктивності розуму.

У жвавій дискусії обговорили кроки ефективного спілкування.

За допомогою метафоричних асоціативних карток проаналізували те, на що кожному з учасників треба звернути увагу, щоб покращити взаємини з оточуючими людьми. Із набору «Ресурсна скринька» вибрали метафоричні асоціативні картки з побажаннями для себе.

Завершуючи тренінг, психолог Ірина Огорілко подякувала учасникам за активність, щирість та побажала стійкості до життєвих перешкод, перемоги, миру, спокою.