Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Участь у міжнародній виставці

Опубликовано 19.05.2023

17-19 травня 2023 року працівники КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» брали активну участь у головній події освітньої сфери України – Чотирнадцятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2023» в режимі онлайн.

Виставку супроводжувала змістовна тематична програма за участю керівників, провідних фахівців і науковців МОН України, НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», практичних працівників сфери освіти, а також учнів, батьків і широкої громадськості.

Працівники Центру протягом трьох днів взяли участь у 29 заходах. Це науково-практичні конференції: «Україна на шляху відновлення: завдання науки і освіти в європеїзації держави», «STEM – світ інноваційних можливостей. Модель STEM-закладу освіти: стратегії, структура, напрями та форми діяльності», «Варіативні моделі комп’ютерно-орієнтованих методичних систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти – Clever: School of Natural and Mathematical Sciences», «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології в освіті», «Траєкторія розвитку фахової компетентності педагога як змістовний інструмент безперервного навчання впродовж життя»; семінар «Формула «4К» в дії: технології формування навичок ХХІ століття»; круглі столи: «Нові формати європейської співпраці в умовах геополітичних змін», «Національно-патріотичне виховання ліцеїстів як умова формування національної еліти»; презентації досвіду освітян м. Запоріжжя, м. Вінниці, зокрема, вебінари: «Використання засобів доповненої та віртуальної реальностей у навчальному середовищі закладів загальної середньої освіти»; майстер-клас «Стартап «Game Effect» – інноваційні кроки реалізації принципів 4К в НУШ»; методичний івент «Професійний стандарт та skills сучасного педагога: вимога чи можливість професійного становлення?»; дискусійна панель «Шкільна літературна освіта в реаліях Нової української школи»; відкритий урок з учнями 10 класу ліцею з громадянської освіти «Маніпуляції в медіапросторі. Фейкова інформація. Пропаганда. «Мова ворожнечі»; круглий стіл «Діти з особливими освітніми потребами в сучасних умовах: навчання та супровід»; майстер-клас «Інноваційна діяльність педагогів закладів дошкільної освіти Запорізької області: інтерактивна мапа педагогічної творчості».

Психолог Центру взяла участь у заходах психологічного спрямування. Зокрема, в онлайн майстер-класах «Шлях до безпеки в умовах надзвичайних ситуацій», «Стресостійкість як умова успішної професійної діяльності», «Дива, що творить мистецтво: арт-техніки зцілення, відновлення та підтримки психічного здоров’я учасників освітнього процесу».

Участь працівників Центру в даному заході дала змогу підвищити свій фаховий рівень з окремих питань, взяти активну участь в обговоренні актуальних теоретичних і практичних проблем інноваційного розвитку української освіти,  орієнтованих на європейські цінності, демократію, права людини, свободу, повагу до людської гідності і верховенства права в умовах боротьби за незалежність і цілісність.