Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Вчимося створювати безпечний простір для педагогічних працівників

Опубликовано 23.07.2024

За ініціативи Державної служби якості освіти у Чернігівській області КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради долучиться до реалізації проєкту «Безпечний простір».

Мета проєкту – надати вчителям підтримку у роботі з травмованими дітьми. Напад Росії на Україну призвів до значних страждань і зіткнення дітей з насильством та смертю. На додачу до основного змістовного навантаження та навчання, вчителі наразі опиняються перед завданням розпізнавати травмованих дітей, турбуватися про них, створювати емоційно безпечні класи чи навіть виявляти травму та відправляти травмованих дітей до шкільного психолога. Також даний проєкт має на меті задовольнити наявні запити вчителів та сприяти збільшенню ефективності психологічної адаптації учнів.

Які будуть кроки?

За сприянням Державної служби якості освіти відібрано 20 людей із різних регіонів України. Це є співробітники Центрів професійного розвитку. Від одного Центру професійного розвитку може долучитися дві людини.

Від Прилуцького центру ПРПП працюватимуть у проєкті директорка Центру Світлана Чернякова та психолог Ірина Огорілко. Вони успішно взяли участь в коротких інтерв’ю та увійшли у групу для навчання.

26-29 липня 2024 року відбудеться перший модуль навчання – 4-х денний офлайн тренінг у місті Ужгород, в ході якого учасники навчаться програмі «Безпечний простір. Емоційна підтримка вчителів».

Далі учасників об’єднають у супервізійні групи, де потрібно буде разом з тренерами зустрічатися на супервізіях. Супервізії проходитимуть онлайн. Тривалість однієї супервізії – 2 год. Зустрічі раз на тиждень. Всього заплановано 20 супервізій у проєкті.

Наступним кроком буде проведення по 2 тренінги та 4 супервізії для вчителів (онлайн/офлайн) на своїх місцях роботи.

Опісля на учасників чекатиме ще декілька модулів онлайн навчання. Це буде навчання «Відкриті діалоги». Знову буде проводення тренінгів і супервізії для вчителів.

Загалом тривалість проєкту – до березня 2025 року. Учасники проєкту отримають інструменти роботи з вчителями за програмою «Безпечний простір» і зможуть використовувати їх у подальшій роботі.

Проєкт реалізовується за підтримки Австрійської агенції з питань міжнародної мобільності та співпраці в галузі освіти.

Світлана Чернякова та Ірина Огорілко очікують цікавого навчання, отримання нового позитивного досвіду, внесення у свою роботу напрямку діяльності, який зараз є затребуваним та відповідає основним завданням Центрів ПРПП – професійно та психологічно підтримати українських педагогів.

Про хід навчання та реалізацію проєкту «Безпечний простір» будемо інформувати на офіційному сайті Прилуцького центру ПРПП та на фейсбук-сторінці.