Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Вересневий випуск 2023 року електронного видання Прилуцького центру ПРПП «Професійний вектор»

Опубликовано 21.09.2023

Після літніх відпусток редакційна команда електронної газети «Професійний вектор», яку видає КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради, з приємністю готувала вересневий випуск видання. Хотілося, щоб у перший місяць нового навчального року він був ресурсним і мотивуючим.

Тож про що можна прочитати у вересневому випуску електронного видання?

«Сміливі навчати» – головний меседж про педагогів напередодні Дня працівників освіти на першій сторінці. Далі – патріотичні, сердечні  віршовані рядки саме про педагогів, які під час війни дійсно «сміливі навчати» у будь-яких умовах, за будь-якої ситуації.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників разом із Прилуцькою міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України щиро привітали педагогів міста з професійними святами – Всеукраїнським днем дошкілля, Днем позашкілля та Днем працівників освіти.

У вересневому випуску розміщено багато матеріалів з досвіду роботи вчителя-логопеда та вихователя дошкільних закладів освіти, вчителя іноземної мови одного із ліцеїв. Читачам буде цікаво, адже у кожного із авторів своя педагогічна історія, свої успішні практики педагогічної діяльності.

У 2023 році уже відбулася сертифікація вчителів початкових класів. Прилуцькі педагоги показали гідні результати. Саме про кого йде мова – на сьомій сторінці нашого видання. І нехай досвід та результативність роботи цих учителів надихатиме інших до розвитку заради підвищення якості початкової освіти.

Сертифікація педагогічних працівників масштабується. Цього року перші етапи зовнішнього оцінювання своєї діяльності уже пройшли вчителі математики, а також української мови і літератури. Серед них є і прилучани. Але про це напишемо у наступних випусках нашої газети.

У вересневому випуску газети розмістили матеріали начальниці управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області Тетяни Маханькової. Вона є нашою постійною дописувачкою. Її матеріали цікаві, важливі, інформаційні. Цього разу – про вивчення сформованості соціально-емоційних навичок учнів Чернігівщини у рамках міжнародного дослідження.

У «Творчому ресурсі» надрукували есе «Набагато краще для людини – рухатися вільно». Варто уважно вчитатися у глибокі думки авторки, однієї із психологинь закладу загальної середньої освіти міста, бо ця її творча доробка отримала Диплом І ступеня на конкурсі есе «Світ буде іншим. Ким я себе бачу в новій реальності», який весною 2023 року проводився у Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Матеріали постійної рубрики «Психологічна підтримка» про позитивні емоції та як їх можна отримати.

Електронне видання «Професійний вектор» – видання для педагогів і про педагогів. Тож Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників запрошує успішних педагогів, які мають власний погляд на процес впровадження освітніх реформ, ділитися позитивним досвідом своєї професійної діяльності на шпальтах газети «Професійний вектор».

Читайте нас за посиланням https://pcprpp.uopmr.gov.ua/elektronna-gazeta-profesiyniy-vektor 

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»