Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Використання проєктної технології в умовах групи подовженого дня

Опубликовано 16.05.2024

Багаторічною практикою доведено, що групи подовженого дня (ГПД) є важливою формою організації післяурочної діяльності молодших школярів та затребуваною батьками учнів.

15 травня 2024 року на базі Ліцею № 6 відбувся методичний практикум з теми «Використання проєктної технології як засобу розвитку творчих здібностей учнів в умовах групи подовженого дня», в ході якого консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Караулова презентувала вихователям алгоритм роботи над проєктами, зміст проєктної діяльності вихователя та учня; акцентувала увагу присутніх на необхідних умовах проєктної діяльності в групі подовженого дня в умовах Нової української школи.

Закономірно, що бажання дитини відвідувати ГПД залежить від змісту занять, форм організації життєдіяльності школярів, від комфортності освітнього середовища, характеру спілкування й стосунків між учасниками освітнього процесу. Людмила Тарнопольська, вихователь-методист Ліцею № 6, забезпечує таку якість організації і надання освітніх послуг вихованцям ГПД ліцею. Педагог поділилася досвідом роботи з використання проєктних технологій у ГПД, які спрямовані на формування у дітей інтелектуально-творчих здібностей. Рекомендувала вихователям методичну літературу для підготовки та проведення проєктів з учнями. Ознайомила зі змістом статті «Розвиток ключових компетентностей здобувачів освіти в умовах групи подовженого дня», яка була надрукована в науково-методичній збірці «Теорія і практика професійної підготовки сучасного фахівця» Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. Івана Франка, випуск № 10 (17) 2023 рік.

Сьогоднішній методичний практикум показав, що вихователь ГПД створює відповідні умови для виявлення та розвитку в учнів здібностей, талантів, захоплень, які стимулюють до самостійності та пізнавальної активності.

Прилуцький ЦПРПП дякує вихователю-методисту ГПД Ліцею № 6 Людмилі Тарнопольській за забезпечення високої якості організації та надання освітніх послуг вихованцям ГПД та директору даного ліцею Дмитру Самозвану за комфортні та безпечні умови для проведення семінару.