Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Живий музей науки

Опубликовано 26.04.2023

Заклади освіти м. Прилуки мають досвід системного розвитку STEM-освіти. Постійно шукаючи свіжі ідеї та рішення, вони готові ділитися своїми напрацюваннями.

Потужним майданчиком для презентації та поширення STEM проєктів стало відкриття «Живого музею науки в ліцеї № 5 імені В.А. Затолокіна в рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2023» та STEM тижня, який днями відбувся у ліцеї № 5. Під час відкриття музею учні та педагоги презентували колективний проєкт «Місто майбутнього – місто мрії». Це було неперевершене дійство, під час якого учні представляли власні вироби, архітектурні та дизайнерські проєкти, проводили досліди та експерименти, демонстрували власноруч виготовлені лепбуки, буклети, іграшки та інше.

Про талановитих дітей та творчих вчителів, їхні здобутки у STEM розповіла заступник директора ліцею Тетяна Єлістратова, яка зазначила, що впроваджувати елементи STEM-освіти на своїх уроках почали вчителі гуманітарного циклу, а потім уже приєднались вчителі природничо-математичного циклу та початкової школи, які запустили в освітній процес Ліцею № 5 ланцюжок STEM-освіти «від практики до теорії»: спочатку – гра, придумування та майстрування пристроїв, проведення дослідів, а вже потім опанування теорії і нових знань. Пані Тетяна наголосила на тому, що Ліцей № 5 щороку є активним учасником освітніх подій, таких як STEM-весна, інженерні тижні, Всеукраїнські STEM-тижні, Всеукраїнські конференції.

Дана подія дала можливість не лише презентувати досвід Ліцею № 5 у напрямку STEM, а і сприяла популяризації інноваційних освітніх технологій та STEM-проєктів, підтримці творчих і наукових проєктів школярів та педагогів закладу.

Щиро вдячна за запрошення!

Креативно, логічно, доброзичливо! 

Директор Прилуцького центру ПРПП Світлана Чернякова