Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Зустріч практичних психологів закладів дошкільної освіти у професійній спільноті

Опубликовано 10.10.2023

09 жовтня 2023 року відбулося засідання психологічної вітальні «Джерело професійного зростання», у форматі якої функціонує професійна спільнота практичних психологів закладів дошкільної освіти міста.

Зустріч фахівців психологічної служби дошкілля була проведена на базі  дошкільного навчального закладу № 8, центру В.О. Сухомлинського.

У рамках співпраці між Прилуцьким центром професійного розвитку педагогічних працівників та Прилуцьким Інклюзивно-ресурсним центром в роботі професійної спільноти взяла участь директорка Прилуцького ІРЦ  Вікторія Кабанець.

Практичну панель у формі семінару з елементами тренінгу «Психологічний супровід дитини з особливими освітніми потребами в закладі дошкільної освіти» провела Тетяна Кириченко, практичний психолог дошкільного навчального закладу № 8.

Теоретичні питання семінару були вдало поєднані із активними тренінговими вправами.

За правилами тренінгу розпочали роботу з вправ «Знайомство» та «Очікування». Знайомилися шляхом самооцінювання своїх знань з питання здійснення психологічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами у ЗДО.

Тетяна Кириченко опрацювала з колегами поняття психологічного супроводу дітей загалом та психологічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами зокрема.

Ретельно опрацювали ведення практичним психологом документації щодо роботи в інклюзивній групі, звернувши увагу на важливі деталі (що повинно бути обов’язково, а що – лише за потребою).

Наступними були вправи «Міфи та реальність», «Жила-була психологиня». Не обійшлося і без розминки «Тітонька з Бразилії». Проговорили і про попередження професійного вигорання. З позитивним настроєм виготовили іграшки-антистреси.

Продовжила роботу семінару Вікторія Кабанець, директорка Прилуцького Інклюзивно-ресурсного центру, яка презентувала тему «Інклюзія в дошкіллі. Супровід дитини з ООП». Керівниця ІРЦ зупинилася на головних аспектах роботи практичного психолога в інклюзивній групі. Цінним було те, що під час її виступу учасники семінару мали можливість ставити запитання, які потребували відповіді саме від фахівця ІРЦ.

Також Вікторія Кабанець провела анкетування практичних психологів ЗДО з метою окреслити ряд запитів, які стануть орієнтиром для подальшої роботи ІРЦ з фахівцями психологічної служби дошкілля.

Дискусійно-методичну панель провела Ірина Огорілко, психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників». В активному діалозі обговорили питання курсів підвищення кваліфікації, атестації, професійного стандарту «Практичний психолог закладу освіти», самооцінювання, побудови індивідуальної траєкторії професійного розвитку тощо.

Молода колега Тетяна Юрченко, практичний психолог ЗДО № 15, отримала супервізійну допомогу від досвідчених фахівців психологічної служби з актуальних питань діяльності практичного психолога ЗДО.

Загалом зустріч практичних психологів у професійній спільноті була дуже продуктивною, теплою, позитивною і щирою, бо вже давно не було можливості попрацювати разом у форматі офлайн.

Практичний психолог ДНЗ № 8 Тетяна Кириченко надала колегам презентаційні та методичні матеріали для використання у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Усе вдалося! Отримали нові знання, новий досвід, потурбувалися про власне ментальне здоров’я!