Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Інструктивно-методична нарада для вихователів-методистів ЗДО «Як організувати освітній процес у закладах дошкільної освіти в літній період»

Опубликовано 29.06.2022

29.06.2022 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Зубко провела інструктивно-методичну нараду
для вихователів-методистів ЗДО «Як організувати освітній процес у закладах дошкільної освіти в літній період». До заходу долучилися головний спеціаліст управління освіти Прилуцької міської ради Наталія Павлова та директор Центру Світлана Чернякова.

В ході zoom зустрічі консультантка презентувала складові методичних рекомендацій МОН щодо організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти в літній період (Лист МОН № 1/6894-22 від 22.06.22 року); конкретизувала роботу спеціально облаштованих осередків у вікових групах та укритті; наголосила на ролі педагога, практичного психолога та сестри медичної під час повітряної тривоги та перебування у бомбосховищах. Учасники обговорили, якою повинна бути діяльність закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану в Україні; розібрались, на що необхідно спрямувати увагу всіх учасників освітнього процесу, щоб він був комфортним і нетравматичним.

З виступу Наталії Павлової педагоги зрозуміли, що робота закладу дошкільної освіти в умовах воєнного стану організовується залежно від конкретної ситуації та з урахуванням заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією та засновником.

Світлана Чернякова наголосила про необхідність створення інструкцій з ЦЗ та  дій у надзвичайних ситуаціях, охорони праці в укритті під час повітряної тривоги.

Учасники зустрічі відмітили, що ЗДО у зв’язку з карантинними заходами та внаслідок збройної агресії російської федерації не працювали, тому даний захід допоможе їм досить ефективно подолати адаптаційний період і є гарним дороговказом у плануванні освітньої діяльності закладу.