Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Педагоги міста вчаться описовому формувальному оцінюванню

Опубликовано 14.06.2022

Питання впровадження формувального оцінювання в освітній процес НУШ гостро постало перед педагогічними працівниками закладів освіти, бо вже з першого вересня цього року учні 5-х класів почнуть працювати за новим Державним стандартом базової середньої освіти. І в Новій українській школі оцінки слугуватимуть для аналізу індивідуального прогресу, планування індивідуального темпу навчання, а не для ранжування здобувачів освіти. В основі підходу до оцінювання буде взято описове формувальне оцінювання з елементами автентичності.

14 червня 2022 року на запит учителів Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного Ніна Лобода, консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників, провела навчання для педагогів з теми «Формувальне оцінювання - оцінювання для навчання». В ході зустрічі вона розповіла про необхідність та особливості впровадження формувального оцінювання, його види, мету , принципи та характерні ознаки, презентувала алгоритм діяльності вчителя під час організації формувального оцінювання. Виступаюча надала інформацію про інтернет- сервіси та додатки, що дозволяють визначати навчальні потреби учнів, про найпопулярніші інструменти для самооцінки та взаємооцінювання, відслідковування прогресу в навчанні дітей, а також для створення онлайнових інтерактивних вправ, ребусів, кросвордів, робочих аркушів, анкет, тестів, вікторин тощо.

Днем раніше, 13 червня, Ніна Лобода провела на платформі ZOOM для усіх бажаючих учителів міста семінар- практикум «Формувальне оцінювання в НУШ».