Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Атестація педагогів в умовах оновленого змісту освіти

Опубликовано 23.11.2022

В рамках реалізації концепції Нової української школи загальна середня освіта зазнала суттєвих змін. Особливо багато виникає запитань, як діяти атестаційним комісіям з урахуванням старого і нового законодавства та як не помилитись під час атестації?

Саме про це 22 листопада 2022 року йшла розмова з директорами та заступниками директорів закладів загальної середньої освіти в рамках навчально-консультативної зустрічі «Атестація педагогів в умовах оновленого змісту освіти», під час якої директорка Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Чернякова опрацювала з керівниками закладів освіти Типове положення про атестацію педагогічних працівників, актуалізувавши його зміст відповідно до нових нормативно-правових документів в галузі освіти – професійних, Державних стандартів, Положення про сертифікацію вчителів тощо.

Директорка надала адміністрації закладів освіти розроблені неюрекомендації щодо атестації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації НУШ, підготувала ряд анкет для самооцінювання педагогічних працівників по трудових функціях та зразок оформлення характеристики діяльності педагогічного працівника у міжатестаційний період.

Підсумком заходу стала жвава дискусія з проблеми «Як правильно і вчасно застосувати чинне законодавство України з питань атестації педагогічних працівників?», участь у якій взяли всі учасники зустрічі. Зокрема і заступник начальника управління освіти Прилуцької міської ради Валентина Ходюк, голова Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Заголій.