Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Консультативно-інформаційна зустріч для заступників директорів ЗЗСО

Опубликовано 31.08.2023

31 серпня 2023 року директором та консультантами Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників було ініційовано  проведення консультативно-інформаційної зустрічі з заступниками директорів закладів загальної середньої освіти щодо впровадження Державного стандарту базової середньої освіти (ДСБСО) в 6 класах нової української школи та його виконання по закінченню адаптаційного циклу (5-6 класи).

Директор Центру Світлана Чернякова нагадала учасникам заходу, що ДСБСО визначає мету та принципи освітнього процесу в закладах базової середньої освіти, дає загальну характеристику змісту навчання, пояснює вимоги до обов’язкових результатів навчання та орієнтири для їхнього оцінювання. Директорка наголосила на відповідальності педагогів щодо виконання вимог стандарту та творчому підході до складання навчальних програм та календарно-тематичного планування з освітніх галузей та навчальних предметів та навела конкретні приклади про те, яким чином це краще зробити. Пані Світлана та консультант Центру Ніна Лобода надали учасникам заходу розроблений ними  зразок «Свідоцтва досягнень для 6 класу НУШ» та пояснили, на основі чого слід формувати результати навчання в свідоцтві досягнень з предметів «Географія» та «Історія України. Всесвітня історія».

Також учасники зустрічі обговорили переваги платформи «Єдина атестаційна система», яка допоможе цифровізувати атестаційний процес закладу освіти у зв’язку із новим положенням про атестацію педагогічних працівників, та отримали від працівників Центру перелік посилань щодо роботи в ЄАС.